Wil je zien: Deze serie is gebaseerd op het spannende leven van Cosmopolitans oud-hoofdredactrice

Media door Laura D

Heb je Emily in Paris al gekeken en ben je op zoek naar een nieuwe hoop drama? The Bold Type is precies wat je nodig hebt! Bereid je voor op een hele binge sessie aan vrouwendrama, steamy romances en hechte vriendschappen. Vanaf nu op Netflix te zien!

Lees ook: Krijgt The Queen's Gambit een tweede seizoen? Dit zegt Anya Taylor-Joy erover

Drie beste vriendinnen

Een affaire met een van de bestuursleden van je werk. Of een artikel moeten schrijven over je ex-vriend. Het overkomt de hoofdrolspeelsters van The Bold Type. Drie beste vriendinnen werken samen op de redactie van het vrouwenblad ‘Scarlet’. Sinds hun eerste werkdag zijn ze onafscheidelijk, en nu doen ze (bijna) alles samen. Ze gaan met z’n drieën op dates, protesteren samen voor free the nipple en drinken vooral heel veel cocktails. Daar kunnen wij ons ook wel in vinden.

bold type

Maatschappelijke thema’s

Naast de nodige drama worden ook veel maatschappelijke thema’s aangesneden. Denk aan twijfels over je seksualiteit, Black Lives Matter, body positivity en #metoo. Het komt allemaal voorbij in The Bold Type. Daarnaast zijn de outfits van de drie vrouwen jaloersmakend mooi. Sex and the City is er niks bij!

bold type

Editor-in-chrief

De serie is geïnspireerd op de carrière van Joanna Coles, voormalig hoofdredactrice van het tijdschrijft Cosmopolitan. Het zal je niet verbazen, maar Joanna is ook een van de uitvoerende producers. In het echte leven is zij net zo’n girlboss als de editor-in-chief Jacqueline Carlyle in de serie.

Seizoen 5

Het vijfde seizoen is op dit moment in de maak, dit is jammer genoeg wel gelijk het laatste seizoen. Elk seizoen bestaat uit ongeveer 10 afleveringen van drie kwartier. Het vierde seizoen zou eigenlijk uit 18 afleveringen bestaan, maar door miss Rona moest de productie deels worden stopgezet en is het aantal afleveringen teruggebracht naar 16.

De serie was al een tijdje te bekijken op Videoland, maar vanaf 1 maart zijn de eerste vier seizoenen zijn te bekijken via Netflix. Wij weten in ieder geval wat we vanavond gaan kijken!

Lees ook: Podcasts over seks en liefde waar je écht wat van opsteekt