Krijgt The Queen's Gambit een tweede seizoen? Dit zegt Anya Taylor-Joy erover

Media door Laura D

Dat de Netflix-serie The Queen's Gambit een hit is, is overduidelijk. Meer dan 62 miljoen huishoudens hebben binnen de eerste maand de serie bekeken. A new record! Het slechte nieuws is dat het een limited serie is. Er zijn dus officieel geen plannen voor een nieuw seizoen. Toch kan er wel een tweede seizoen komen, als het aan Anya Taylor-Joy ligt.

Lees ook: Podcasts over seks en liefde waar je écht wat van opsteekt

Golden Globes

Ondanks dat de serie zowel recordcijfers als meerdere nominaties te pakken heeft, was er in eerste instantie geen reden voor een vervolg. Toch zou de hoofdrolspeelster Anya absoluut ‘ja’ zeggen als ze zou worden gevraagd voor een tweede seizoen. The Queen's Gambit leverde haar een Golden Globe op voor Best Limited Series Actress. In een interview met Entertainment Tonight vertelt ze daarna: "Ik ben dol op het hele team waarmee we de serie hebben opgenomen. Ik zou zeker de kans grijpen om weer met ze samen te werken."

Tweede seizoen

Anya vindt het fantastisch en surrealistisch dat zo veel mensen een tweede seizoen willen. Ze heeft zelf eigenlijk nooit over een tweede seizoen nagedacht. Toch zegt ze: "Never say ‘never’ in Hollywood". Waar het tweede seizoen over zou gaan? Anya zou het interessant vinden om meer van Beths leven (buiten het schaken) te laten zien. Hoe is ze als moeder, nu ze nuchter is en veel beter met haar demons om kan gaan.

Open einde

De uitvoerend producent van de serie, William Horberg, vertelde tegen Deadline dat hij het heel erg waardeert dat mensen behoefte hebben aan een vervolg. Toch vindt hij dat de serie nu juist een heel satisfying einde heeft. De kijkers mogen nu zelf verzinnen wat er met Beth zal gebeurden. Anyway... wij duimen in ieder geval voor een vervolg!

Lees ook: 'Adele' uit Behind Her Eyes heeft een heel beroemde vader