8 openingszinnen voor vrouwen die wel werken

Single & daten door Chloe

‘Is het hier zo heet of ben jij dat?’ Ugh, met zo’n cheesy openingszin zal je waarschijnlijk geen date scoren. Het is lastig om iets origineels te verzinnen voor iemand die je nog helemaal niet kent. Of je iemand nou in real life of via een dating app ontmoet, deze openingszinnen werken wel.

Lees ook: Dit zijn de meest tenenkrommende openingszinnen ooit

1. Wees direct

Weet jij precies wat je wil en heb je geen zin in lange gesprekken die nergens op uit komen? Zeg dan gewoon waar het op staat. 

‘Jij moet de man zijn die iets met mij gaat drinken’

2. In de kroeg

Als de kroegen weer open mogen is dit de ideale plek om iemand te versieren. En heb jij een stiekeme crush op de barman? Dan heb je met het bestellen van wat drankjes al een goedv excuus om iemand aan te spreken.

‘Mag ik twee wijntjes, een cola en je telefoonnummer?

3. Tinder bio

Ben jij druk aan het swipen en heb je een match? Maak het dan persoonlijk en begin over iets wat in zijn/haar bio staat. Zo heb je meteen een goed gespreksonderwerp.

4. Gebruik een grappig gifje

Breek meteen het ijs. Door een gifje te sturen met een beetje humor erin vergroot je de kans dat iemand zal reageren.

via GIPHY

5. De foto inhaker

Bij Tinder en andere datingapps ga je voornamelijk af op iemands foto. Het is daarom leuk om een opmerking te maken over één van de foto’s van je match. Waarom heb je naar rechts geswiped? 

6. Dilemma opener

Wil je meteen een grappig gesprek hebben? Dan is een gesprek openen met een dilemma perfect.

‘Je draagt altijd schoenen die 5 kilo wegen of je moet iedereen die je tegenkomt een high five geven?’

7. De Speld

De Speld is bij velen wel de favoriete nieuwsbron. Ondanks dat er allemaal niets van waar is, levert het wel hilarische content op. Stuur dus een leuk fake nieuwsbericht van De Speld.

‘Hey, heb jij het al gehoord?’ 

8. Hekel aan openingszinnen

Openingszinnen maken ons vaak ontzettend zenuwachtig en soms zelfs onzeker. Je weet niet wat je moet zeggen en je weet dat de eerste indruk de belangrijkste is. Benoem het daarom gewoon. Zo is de spanning en meteen vanaf.

‘Heb jij ook zo’n hekel aan openingszinnen?’

Beeld: iStock

Lees ook: De 20 beste openingszinnen voor Tinder