Korte Netflix-animatiefilm zorgt wereldwijd voor tranen

Media door Bente

Heb jij ‘m al voorbij zien komen? De korte animatiefilm If Anything Happens I Love You is een hot topic. Er wordt geen woord gesproken in de korte film, maar toch maakt het wereldwijd veel emoties los. Pak je zakdoekjes er maar bij, want dit wordt janken.

if anything happens i love you

Lees ook: Dit is wanneer Sex Education seizoen 3 op Netflix staat (sneller dan je denkt)

Waar gaat If Anything Happens I Love You over? 

De twaalf minutendurende film gaat over de enorme leegte die ouders voelen na het verliezen van hun kind. Het verhaal begint met een man en een vrouw die rouwen om een groot verlies. Later zie je de herinneringen die de vader en moeder hebben gehad met hun dochter. Hartverscheurend, maar enorm prachtig om te zien. We kennen allemaal momenten die gewoon lijken, maar als een dierbare mist dan zie je pas hoe speciaal het is. Als gezin in de auto te zitten, een verjaardag vieren of een potje voetballen. In slechts twaalf minuten word je tot op het bot ontroerd.

Veelbesproken onderwerp 

Van over de hele wereld zijn mensen onder de indruk van de korte animatie. Zo wordt er onder andere op Twitter gezegd dat het de zieligste, echtste en best beschreven twaalf minuten van je leven zijn. 

Go see for yourself. De film is te bekijken op Netflix.

Lees ook: Echt jeugdsentiment: dit weekend staat Heartbreak High eindelijk op Netflix