Bereid je voor op de feestdagen met deze negen kerstafleveringen van Friends

Media door Chloe

Zit jij - net als wij - het liefst iedere avond op de bank met een andere kerstfilm of -serie? Wij in ieder geval wel. Maar als de films op zijn, is onze favoriete serie Friends there for you. Met zo veel seizoenen zijn er maar liefst negen kerstafleveringen gemaakt. Genoeg bingevoer dus.

kerstafleveringen FriendsLees ook: Alweer een nieuwe kerstfilm: Operation Christmas Drop staat nu op Netflix

1. The One With The Monkey

In het eerste seizoen vind je bij de tiende aflevering de kerstsferen. Deze aflevering vergeten we nooit meer. Dit is namelijk de aflevering waar Marcel wordt geïntroduceerd: het aapje van Ross. Kerst is in deze aflevering al voorbij, maar de kerstboom staat nog overeind. De aflevering gaat namelijk over het plannen van Nieuwjaar.

Seizoen 1, aflevering 10

 

2. The One With Phoebe’s Dad

In deze afleveringen komt de hele Friends groep samen. Phoebe gaat op zoek naar haar vader en aan het eind van de aflevering wordt het feest gezamenlijk gevierd. En ook Chandler en Joey vinden een creatieve oplossing om toch cadeaus te kopen als de winkels al dicht zijn: het tankstation.

Seizoen 2, aflevering 9

 

3. The One Where Rachel Quits

In deze aflevering is Rachel helemaal klaar met het serveren van koffie. Ze belsuit het roer om te gooien en haar droom na te jagen. Verder verkoopt Joey kerstbomen en is Phoebe enorm verrast als haar vrienden haar een prachtcadeau geven.

Seizoen 3, aflevering 10

 

4. The One With The Girl From Poughkeepsie

Ross staat voor een moeilijke keuze op het gebied van liefde en eindigt met kerst in Canada. Joey is druk bezig met werken voor Monica. Dit loopt echter niet zoals verwacht.

Seizoen 4, aflevering 10

 

5. The One With The Inappropriate Sister

Rachel is blij met haar nieuwe liefde, tot ze erachter komt dat hij net iets te close is met zijn zus. Phoebe, zo goed als ze is, probeert geld op te halen voor een goed doel. Dit zit echter niet echt mee.

Seizoen 5, aflevering 10

 

6. The One With The Rocking New Year’s Eve

Deze aflevering ben je vast niet vergeten. De aflevering staat ook wel bekend als ‘The One With The Routine’. Ook deze aflevering vindt tijdens Oud en Nieuw plaats. Ross en Monica laten hier hun dance skills zien. Gaat er al een belletje rinkelen?

Seizoen 6, aflevering 10

 

7. The One With The Holiday Armadillo

Dit is misschien wel de meest bekende kerstaflevering van de serie. Ross wilde als vader zijn zoon Ben wat leren over Chanoeka. Aangezien er alleen nog een armadillo pak beschikbaar is besluit hij het op deze manier te doen. En hij is niet de enige die zich verkleed in deze aflevering.

Seizoen 7, aflevering 10

 

8. The One With The Creepy Holday Card

Een simple kerstkaartje gooit roet in het eten voor Ross zijn relatie. Deze aflevering gaat volledig om Ross en zijn liefdesleven, wat voor ons bijna net zo verwarrend is als voor hem zelf.

Seizoen 8, aflevering 9

 

9. The One With The Cristmas In Tulsa

De hele groep is samen, behalve Chandler. Hij is voor werk in Tulsa waar zijn assistente een oogje op hem heeft en probeert te verleiden. Monica maakt zich zorgen, maar gelukkig is er voor Chandler zijn ogen maar één vrouw voor hem.

Seizoen 9, aflevering 10

 

Beeld: YouTube

Lees ook: Nog even wachten: deze Nederlandse kerstfilm staat bijna op Netflix