Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Cringe: 26 mensen delen de gênantste notificatie die ze kregen toen iemand meelas

Een collega of één van je ouders iets laten zien op je telefoon is altijd een spannend momentje. Op de één of andere manier lijkt het universum te weten dat dit het slechtste moment is voor een héél intiem whatsappje. Zo eentje die for your eyes only is…

Notificaties terwijl iemand anders meelas

Lees ook: Dit zijn de grootste fouten die we maken tijdens een date

Op Reddit werd de vraag gesteld: Wat is de ergste notificatie die je kreeg terwijl iemand anders meelas? Het ene na het andere cringey verhaal stroomde binnen. Wij pikten de beste 26 eruit.

1. Pijnlijk

“Ik was eten aan het bestellen op de telefoon van mijn ex toen ze een appje kreeg van een man die zei dat hij niet kon wachten om haar dat weekend te zien. Ze had tegen mij gezegd dat ze naar haar moeder ging.”

2. Geluk bij een ongeluk

“Iemand stuurde mij: ‘Wauw, jouw baas is echt een piece of shit’ toen ik mijn baas een werkgerelateerde foto liet zien. Gelukkig werd hij een paar maanden later ontslagen en kreeg ik zijn baan.”

3. Iets té dubbelzinnig

“Ik stuurde een vriend van mij een appje met een natte kat en zei ‘kijk eens naar deze natte poes’ terwijl de moeder van een andere vriend zijn telefoon vasthield. Ze gaf hem, zwaar ongemakkelijk, zijn telefoon maar weer terug.”

4. Don’t shoot the messenger

“Een vriendin was van plan om het uit te maken met haar vriend, dus ik sms’te haar: ‘Hoop dat het goed met je gaat, hoe reageerde Gary toen je het uitmaakte?’ Blijkbaar gebruikte Gary op dat moment haar telefoon en had ze het nog niet uitgemaakt. Sorry Gary.”

5. Een shitty situatie

“Jaren geleden werkte ik als een technicus in een Apple Store en hielp een oudere vrouw met haar telefoon. Ze zal eind zestig, begin zeventig zijn geweest. Het was een hele lieve vrouw en ze had wat problemen met haar telefoon. Ze gaf me haar telefoon en precies op dat moment kreeg ze een bericht. Het was een foto van een toilet vol met poep. Eronder stond: ‘Hoe vaak moet ik je nog zeggen dat je het f*cking toilet door moet spoelen?!’

Ik wist niet zo goed wat ik moest doen, dus ik gaf haar de telefoon terug en zei dat ze een berichtje had. Ze pakte de telefoon, glimlachte half, sloot het bericht en zei: ‘Sorry, lieverd, mijn dochter kan soms een bitch zijn’.”

via GIPHY

6. Too late, mum…

“Terwijl mijn vriend mijn telefoon gebruikte, sms’te mijn moeder: ‘Vergeet niet dat je geen seks moet hebben met Thomas, hij heeft chlamydia.’”

7. Er is nooit een goed moment voor een dickpic

“Ik ben een paar jaar geleden naar Japan verhuisd. Op een vroege ochtend was ik op een markt en zag ik een Tanuki-beeld met zijn complete zaakje tentoongesteld. Ik nam er een foto van en dacht dat het grappig zou zijn om mijn broer een bericht te sturen met de tekst ‘ONGEWENSTE DICKPIC!’ en daarna pas de foto te sturen van het beeld.

Ik besefte niet dat het bij mijn broer, die ergens anders op de wereld woonde, al avond was en hij op dat moment op zoek was naar een nieuwe auto. Hij had laatst een ongeluk gehad waarbij zijn auto total loss was verklaard. Hij had de autoverkoper zijn telefoon gegeven zodat hij de man de foto’s van de schade aan zijn auto kon laten zien en de man was er doorheen aan het scrollen toen de woorden ‘ONGEWENSTE DICKPIC!’ op het scherm verschenen. Mijn broer zei dat de man de telefoon bijna liet vallen terwijl hij ‘m teruggaf.”

8. Een, eh, taartje van eigen deeg

“Ik liet mijn moeder wat taartideeën zien voor de 30e verjaardag van mijn vrouw. Op dat moment stuurde mijn vrouw een foto van haar vagina, met als onderschrift: ‘Raad eens wat je vanavond krijgt als toetje?’

Ik probeerde mijn telefoon terug te pakken en mijn moeder ging gewoon verder met zoeken naar taarten. Toen ik wegging, dacht mijn moeder leuk te zijn en vroeg: ‘Wil je vanavond nog een extra toetje? Want ik heb nog een trifle in de koelkast staan.’

Ik ging bijna dood van de schaamte.”

via GIPHY

9. Een beetje raar, een beetje racistisch, een beetje awkward

“Ik stuurde naar mijn beste vriendin dat ze gelijk had, dat de vader van haar verloofde raar en een beetje racistisch was. Haar verloofde zag mijn berichtje. Gelukkig kon hij erom lachen en was hij het met mij eens, maar ik kon wel door de grond zakken van schaamte.”

 10. De harde waarheid

“Mijn inmiddels ex-man bracht mij en de kinderen naar het vliegveld, dus ik had zijn telefoon vast terwijl hij reed. Er kwam opeens een sms’je binnen van een ‘collega’ die vroeg of de kinderen en ik al weg waren. Ik realiseerde mij op dat moment dat ons huwelijk voorbij was.”

11.  Slechte timing

“De grenscontrole had mijn telefoon toen een vriend voor de grap een berichtje stuurde: ‘Waarom denk je dat ze je deze keer wel binnenlaten?’”

12. Arme Bob…

“Ik had een vriend die we voor het gemak even Bob noemen. Samen met onze vrienden gingen we ‘s avonds naar een voorstelling in de stad. Daarna besloten we om wat te gaan drinken en te carpoolen. De batterij van Bobs telefoon was bijna leeg, dus hij laadde hem onderweg op aan de autolader. Blijkbaar verbond de telefoon daardoor met het luidsprekersysteem van de auto. Bob kreeg een sms’je dat door het luidsprekersysteem werd voorgelezen: ‘Hey schat, het is al een tijd geleden sinds je voor het laatst in mijn mond klaarkwam. Zullen we vanavond afspreken zodat ik je juices weer kan proeven?’

Bob voelde zich enorm in verlegenheid gebracht terwijl wij de hele weg in een scheur lagen.”

13. Die therapie komt op het juiste moment

“Ik werk als therapeut en liet eens een cliënt zien hoe hij Google Maps moest gebruiken toen mijn man een dirty sms’je stuurde. Nog nooit zo snel m’n telefoon teruggepakt.”

14. Slechte timing 2.0

“Ik gaf mijn telefoon aan mijn vader zodat hij mijn moeder kon bellen, want zijn telefoon was leeg. Mijn vriendinnetje stuurde me net een sms’je of ik zin had om ‘s avonds wat plezier te hebben bij haar thuis.”

15. Too. Much. Information.

“Ik ging samen met mijn moeder skiën. Haar partner was toen aan het snowboarden, maar hij verbleef met vrienden in een resort, twintig minuten verderop. In de stad waar hij verbleef, zit een heel leuk restaurant. Mijn moeder en ik waren aan het uitrusten in onze hotelkamer en hij stuurde haar een foto van zijn biefstuk. Terwijl ze de telefoon omdraaide en zei: ‘O, kijk eens hoe geweldig deze biefstuk eruitziet’, kon ik nog net lezen dat hij stuurde: ‘smaakt naar jouw poes’. Ik kan nooit meer biefstuk eten.”

via GIPHY

16. In de categorie ‘dingen die je niet wilde weten over je schoonvader’

“Ik zat bij mijn schoonvader in de auto en navigeerde voor hem terwijl hij reed. Een pooier stuurde een sms naar zijn telefoon waarin hij reclame maakte voor transseksuele prostituees.”

17. Tijd voor een nieuwe baan

Ik liet een foto van mijn zoon zien aan een collega. Mijn toenmalige vriendin (nu mijn vrouw) appte op dat moment of ik in was voor een trio.”

18. Huisje, boompje, beestje

“Een paar jaar geleden ontmoette ik een man op Tinder en hielden we ons eerste afspraakje in een café. Alles ging goed, we lachten en flirten erop los. Na ongeveer een uur pakte ik mijn telefoon om hem een grappige meme te laten zien. Op dat moment kreeg ik een melding van mijn nieuwe menstruatie-app met de tekst: ‘Vandaag is de dag! Je ovuleert!’

Ik veegde de melding heel snel weg en ik denk niet dat hij het goed heeft gezien, maar ik was nog steeds bang dat hij zou denken dat ik geobsedeerd ben door kinderen en mijn date zo getimed had dat een willekeurige Tinder-date mij kon bezwangeren. Ik heb de ovulatiemeldingen daarna maar uitgezet.”

19. @lekkerongemakkelijk 

“Mijn vriend had een nepaccount gemaakt op Twitter en volgde me precies op het moment dat een docent mijn telefoon had afgepakt. Hij kreeg een notificatie met: ‘@analfister6969 volgt je nu’ .”

20. Leg dat maar uit…

“’Goed nieuws: de baby is niet van jou. Slecht nieuws: het kan zijn dat je herpes hebt.’

Een sms’je van mijn vroegere friend with benefits, die ik eerder die dag was tegengekomen, en dit stuurde toen mijn vriendinnetje m’n telefoon in haar handen had.”

21. Nieuwe bijnaam

“Mijn verloofde heeft een bijnaam voor me die verwijst naar mijn lichaam. Hij noemde mij bij m’n bijnaam in een sms’je terwijl een medestudent mijn telefoon gebruikte om behandelingen voor een patiënt te zoeken, want we waren aan het afronden in het ziekenhuis. Hij gaf de telefoon maar snel terug en zei: ‘Ik geloof dat je een sms’je hebt ontvangen,’ maar de arme man was enorm aan het blozen.”

22. Duidelijke boodschap

“Ik zat tijdens de les naast een jongen en hij had mijn telefoon vast. Eén van mijn vrienden appte me hoe het ging met ‘die leuke jongen van wiskunde’. Ik kon wel door de grond zakken.”

23. A ca-auch

“Ik was de leider van een a capella groep. Tijdens de repetities gebruikte ik mijn tablet om de bladmuziek op een groot scherm te projecteren zodat mensen het konden volgen. Op een dag hielden we solo-audities en nadat een meisje auditie had gedaan, appte de assistent-regisseur me vanuit de andere kamer: ‘Oef, dat was vreselijk." Het bericht kwam binnen op mijn tablet en iedereen in de groep kon het sms’je zien, inclusief het meisje dat net auditie had gedaan.”

via GIPHY

24. Betere uitkomst dan verwacht

“Mijn schoonzus bleef een week lang bij mij slapen en daar was ik niet heel blij mee. Mijn zus wist dat ze bij mij sliep en stuurde me een berichtje: ‘Houd je het nog vol met je schoonzus? Of doe je weer alsof je een dutje moet doen? LOL’

Helaas leende mijn schoonzus precies op dat moment mijn tablet en verscheen het berichtje ook daarop. Sindsdien is ze hier niet meer blijven slapen.”

25. Lekker subtiel

“Ik was in een bar aan het praten met een jongen en gaf hem mijn telefoon zodat hij zijn nummer toe kon voegen. Een vriend zat een aantal tafels verderop en stuurde op dat moment een berichtje: ‘Ga met hem naar bed!’”

26. Baas met humor

“Mijn baas stond achter mij omdat hij me aan het trainen was in een nieuw programma. Ik kreeg een melding van Hangouts met een berichtje van mijn man: ‘Hoe gaat het met de poeper?’

Ik was zo gefocust op de taak dat m’n baas eerder las dan ik. Ze begon hysterisch te lachen. Toen ik het las, begon ik ook keihard te lachen. Terwijl de tranen over onze wangen rolden, praatten we door elkaar heen. Zij probeerde zich te verontschuldigen voor haar onprofessionele reactie, terwijl ik uit probeerde te leggen dat Poeper de bijnaam is van onze hond, omdat hij net een heftige diarree-aanval achter de rug heeft.”

Lees ook: Dit zijn de meest tenenkrommende openingszinnen ooit