10 x originele thema's voor je bruiloft

Relaties door Daniëlle

Een bruiloft plannen is al leuk, maar je kunt het nog veel leuker maken door een thema toe te voegen aan jullie big day. Dit maakt het nog persoonlijker en unieker, vooral als het thema perfect aansluit op het bruidspaar. Hieronder vind je 10 originele thema's voor jouw bruiloft. 

Lees ook: Dit zijn de mooiste bruiloft liedjes van 2020

1. Beach bruiloft

Bij een beach wedding denken we vaak gelijk aan palmbomen, lichte stranden en kokosnoten, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Een bruiloft op het strand kan ook beach-accessoires bevatten: lichte kleuren in bepaalde elementen, simpele en rustige sferen en bijvoorbeeld een beach-inspired diner (denk aan veel vis en ander seafood). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel+Carol | Wedding e Elope (@paraguassufotografia) on

2. Glitter bruiloft

Zijn jullie van de glitter and glamour en is het jullie droom om een fantastische glitter bruiloft te organiseren? Dan is een trouwerij met het thema 'glitter' misschien wel iets voor jullie. Je kunt de glitters ook toepassen in accessoires, zoals balonnen, tafellinnen of bloemstukken. Zo maak je de bruiloft chique, maar niet té. 

3. 'Barn wedding'

Waarom een dure en voor de hand liggende locatie huren als je je bruiloft ook kunt geven op een boerderij? Het is origineel, typisch Hollands en hartstikke knus. Trouwen tussen de koeien? Waarom niet!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wren Farm (@wrenfarm) on

4. Vintage bruiloft

Trouwerijen uit de jaren 50, 60 of 70 zijn tegenwoordig niet meer zo vaak te vinden, maar zijn zeker leuk om te organiseren. Je kunt dit thema ook goed toepassen op de kleding, de items en de locatie: denk bijvoorbeeld aan een prachtige oldtimer als bruidsauto of een vintage bruidsjurk. 

5. Bruiloft in het bos

Je zult het niet verwachten, maar een bruiloft in het bos is ontzettend gezellig, knus en vooral romantisch. De natuur en al het groen om jullie heen maakt de locatie al magisch en met mooie lichtslingers, een toepassende dress code en mooie accessoires hebben jullie de perfecte bruiloft in het bos. Trouwen in een boomhut en 's avonds een kampvuur met alle gasten: why not?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wedding Blog & Directory (@whimsicalwonderlandweddings) on

6. Pastel bruiloft

Rustig, kleurrijk en vooral niet saai: een bruiloft in pastelkleuren. Pastelkleuren zorgen voor een fijne uitstraling van jullie bruiloft, past bij elk seizoen en verveeld nooit. De taart? Pastel. De accessoires? Pastel. Kleding? Pastel. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cassandra Shah Flowers (@cassandrashahflowers) on

7. Sprookjes bruiloft

Hebben de dames altijd al gefantaseerd over een prins op het witte paard en de mannen over een bruid in een sprookjesachtige jurk? Dit is jullie kans! Laat jullie fantasie gaan: alles kan en alles mag. 

8. Bruiloft in een bepaalde kleur

Het kan best lastig te zijn om alles voor een bruiloft samen te stellen - dat is overigens ook de reden dat een weddingplanner wordt aangeraden. Welke locatie jullie willen, welke dresscode jullie willen toepassen en welke accessoires jullie willen gebruiken: it's a lot. Wanneer jullie wel graag een thema willen maar er maar niet uitkomen welke jullie willen, kun je ook een trouwerij in kleurenthema geven. Denk hierbij aan de outfits, de accessoires, decoratie en diner. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Majeda Kassir Bisharat (@myeventdesign) on

9. Bohemian wedding

Een populaire trend bij de thema bruiloften is een bohemian wedding. Dit thema staat vol in het teken van aardetinten, pampasgrassen, bloemenkransen en lekker eten. Het leuke aan een bohemian thema is dat je het overal kan toepassen: in een bos, op het strand maar ook in de achtertuin!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Something Vintage Rentals (@smthingvintage) on

10. Romantische bruiloft

Trouwen staat natuurlijk gekoppeld aan het woordje 'liefde' en dat is ook waar de dag voor staat. Waarom dus geen romantisch thema? Denk aan lekker eten dat in het teken staat van liefde (zoals oesters, spaghetti of koekjes in de vorm van hartjes), een romantische dress code en niet te vergeten: de kleur rood. 

Lees ook: Trouwen in 2020: dit zijn de trends