Dit trek je aan naar kantoor op een snikhete dag

Mode & trends door Ze.nl

Als het kwik boven de 30 graden Celsius stijgt, heb je het liefst zo min mogelijk om het lijf. Wanneer zomerse dagen samenvallen met kantoordagen, sta je vaak voor een dilemma. Wat. Trek. Je. Aan?!

Wat zijn de regels?

De kledingetiquette op een advocatenkantoor is anders dan een marketingbedrijf. Vaak geldt: hoe informeler de sfeer, hoe vrijer de kledingkeuze. Als je boft, mag je korte mouwen, open schoenen en een jurk of rok aan. Eén ding is vrijwel zeker: flipflops kunnen eigenlijk altijd niet. Tenzij jij the boss bent natuurlijk. Nette sandaaltjes moeten kunnen, maar het wordt bij sommige bedrijven gezien als onprofessioneel. Bij twijfel niet doen. Wanneer dichte schoenen out of the question zijn kun je gaan voor espadrilles, sandalen met hak of zomersneakers. 

Wanneer je twijfelt over de etiquette, kun je advies vragen aan je collega's of manager. Lijkt je dat toch iets te ongemakkelijk? Bespaar jezelf de hele kledingcrisis en stel voor om thuis te werken in plaats van op het snikhete kantoor.

Deze kledingstukken zijn geschikt voor kantoor

Croptops, slippers, hot pants en off-shoulder tops worden over het algemeen niet toegestaan op kantoor. Maar met deze kledingstukken zit je sowieso goed!

Tip: staat de airco op het kantoor op standje Noordpool? Ga dan voor laagjes, zodat je niet bevriest op kantoor en smelt als je buiten bent.

Witte blouse

Een blouse is classy en wit reflecteert zonlicht: ideaal voor een zomerse kantooroutfit dus. Combineer met een pantalon, 7/8 jeans, korte broek of rok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marlien Besselink (@marlienbesselink) op

Jumpsuit

Simpel, comfy en elegant. Wat wil je nog meer?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MARY-ANNE JOSÉPHINE KAMMERON (@lifebymary_) op

 

Midi-rok

Weet je niet zeker of een rok boven de knie geaccepteerd wordt op kantoor? Ga dan voor een zwierige midi-rok, zoals deze groene. Match met een top met matchende print. Shoptip: King Louie van TopVintage staat bekend om haar lange rokken met stippen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ★ BUDGET FASHION JUNKIE ★ (@jel_nl) op

Blouse jurk

Wil/mag je wat leg tonen? Ga dan voor een blousejurk, zoals onderstaand groen jurkje. De handigheid van deze zomeroutfit zit 'm in de knoopjes. Voor the office kun je de jurk wat hoger opknopen. Zodra je kantoor verlaat en richting het terras, strand of park gaat, maak je wat knoopjes los voor een breezy outfit. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jenna Zapata (@jenna_zapata) op

 

Beeld: Getty