Kruidvat luiers: dit wil je weten

Kinderen door Redactie Ze.nl

Als moeder wil je alleen het beste voor je baby. Een veilig bedje, goede verzorgingsproducten en de beste voeding. Ook luiers moeten van goede kwaliteit zijn, je kleintje draagt ze immers dag en nacht. Kruidvat luiers zijn ultradun en soepel voor meer bewegingsvrijheid van je mini-me.

kruidvat luiers

Lees ook: De leukste zomerkleertjes voor je baby

Luiers voor iedere baby

De ene luier is de ander niet. Je hebt enorm veel merken en verschillende soorten en maten luiers. Ook de prijs kan enorm verschillen per merk. Luiers zijn een flinke kostenpost voor ouders van baby's. Tot 1 jaar gebruikt een kind ongeveer zeven luiers per dag. Dus waarom te veel betalen als de kwaliteit hetzelfde is? De luiers van Kruidvat zijn namelijk ook erg goed, maar dan veel betaalbaarder. Ze hebben een comfortabele pasvorm, zijn voorzien van 3 kanalen-absorptie en gecertificeerd met het EU Ecolabel. 

Kruidvat heeft luiers voor iedere baby, peuter, kleuter en jong kind. De maten van Kruidvat sluiten niet naadloos op elkaar aan, maar overlappen. Je hebt dus meerdere keuzes, waardoor er altijd één perfect aansluit bij jouw kind.

kruidvat luiers maat

Het gewicht en leeftijd is een richtlijn. 

Voordelen per maat

Verschillende fases in het leven van je kindje, vragen om verschillende specificaties van een luier. Zo hebben de maten NewBorn 0, 1, en 2 een inkeping op navelhoogte. Dat is heel handig, want hierdoor kan het navelstompje van je baby goed opdrogen. Daarnaast hebben deze maten een zogeheten 'plasalarm'. Als de verticale streep op de Kruidvat luier verkleurt, dan betekent het dat de kleine een plasje heeft gedaan. Ook zijn deze luiermaten bewapend met een extra sterke rugelastiek. Dunne ontlasting kan hierdoor minder makkelijk ontsnappen. Niemand wil bij het verschonen verrast worden door een ruggetje vol smurrie, toch?

Kindjes die maat 3, 4 en 5 van het Kruidvat dragen, bewegen veel meer. Ze kruipen of lopen al! Wanneer je kind meer beweegt, is de kans op huidirritatie des te groter. Ook heb je minder luiers per dag nodig. De kern van de luiers is compacter en absorberender, waardoor de bewegingsvrijheid van je kind niet beperkt wordt. Maat 4+ en 5+ zijn nóg absorberender dan de gewone 4 en 5 maat. 

Kruidvat luiers ervaringen

Bijna 40% van de kindjes draagt al een Kruidvat luier – dat zegt genoeg over de kwaliteit! Bovendien zijn de Kruidvat luiers gecertificeerd met het EU Ecolabel; dit laat zien dat je een verantwoorde keuze maakt door voor onze luiers te kiezen! De Kruidvat luiers zijn getest door een onafhankelijk testpanel van 120 ouders die een week de luiers hebben getest. Zo zou 87% van de testers van de NewBorn luiers deze zeker in de toekomst zelf kopen. Ikrama (35): "Heel erg verrast. Mijn baby lekte altijd door met pampers luiers en met deze Kruidvat luiers niet.".

Ook over de grotere maten waren de testers enthousiast. 94% is heel tevreden over de pasvorm en meer dan de helft gaat de Kruidvat luiers in de toekomst aanschaffen. Marja (53) zegt: "Sluiten goed aan op de beentjes, de buik en de rug. Ze hebben niet gelekt. De sluiting met de rug zit wat hoger waardoor er ook daar geen ontlasting ontsnapt als de kleine meid even op haar rug heeft gelegen. Absorberen goed en blijft goed zitten. Ze zijn licht van gewicht en ruiken niet."

Over maat 4 waren ook veel testers te spreken. 92% vindt de zachtheid van het luierbroekje heel fijn en maar liefst 66% is van plan deze later zelf te kopen. Arjan (34) zegt: "Betrouwbaar. Zit snel om en sluit goed de randen af. Kan de hele nacht gedragen worden zonder nat te worden!"

Kruidvat luiers prijzen

Zoals we al zeiden: per dag gaan er heel wat luiers doorheen. Luiers zijn een grote kostenpost voor ouders. De prijs telt daarom zeker mee als je luiers gaat kopen. Gelukkig hoef je je bij Kruidvat daar geen zorgen over te maken. Ze zijn een derde tot de helft goedkoper dan het merk Pampers!  

Lees ook: Welke zonnebrandcrème is veilig voor jonge kinderen?