Zonder pijn op hoge hakken? Zo doe je dat

Mode & trends door Chloe

Elegant lopen op hakken: niet iedereen heeft er talent voor. Met name de pijn voorkomt dat je vol zelfvertrouwen kunt paraderen. Heb je geen last van je tenen begint het ergens anders wel weer te knellen. Hoe dan ook, we eindigen meestal op blote voeten met onze hakken in de handMaar die tijden zijn voorbij! Zo loop je zonder pijn op hoge hakken.

hoge hakkenLees ook: Life saver: fietsen zonder opwaaiende jurk of rok doe je zo

Pijnloos op hakken: plateauzool

Ben je sowieso niet zo’n held op hoge hakken dan kan dit dé oplossing zijn. Een plateauzool zorgt er namelijk voor dat de hoogte van de hak ten opzichte van je voet lager is. Zo voelt het dus alsof je op lagere hakken loopt. Zo ben je toch wat langer, maar dan zonder pijn.

 

Pijnloos op hakken: brede hak

Ook naaldhakken maken het vrijwel onmogelijk om normaal te kunnen lopen. En als je dan een keer tien meter stabiel in je schoenen staat zit je vast tussen twee stoeptegels of een put. Geen succes dus. Kies daarom voor een brede hak. Deze biedt veel meer stevigheid en stabiliteit. Ook kan je kiezen voor een sleehak. Dit is bijna net zo stabiel als een normale schoen.

 

Pijnloos op hakken: zooltjes

Wil je het toch wagen op die naaldhakken? Ook daar is een oplossing voor. Er zijn namelijk speciale inlegzooltjes die de pijn van hakken kunnen bestrijden. Of je nou last hebt van knellende tenen of slippende hielen: overal is wel een zooltje voor te vinden. 

 

Pijnloos op hakken: tenen vastbinden

Dit simpele huis, tuin en keuken trucje kan jouw avond redden. Bind je middelste teen vast aan de teen naast je kleine teen met een beetje tape. Dit zorgt ervoor dat de druk minder wordt en de pijn verzacht direct. Klinkt te goed om waar te zijn, maar het werkt echt.

Beeld: iStock

Lees ook: 10 x vrolijke zomer sneakers