Welke zonnebrandcrème is veilig voor jonge kinderen?

Kinderen door Laura

Als het zonnetje tevoorschijn komt gaat zonminnend Nederland massaal naar buiten. De tuinen, parken en stranden stromen vol met mensen die elke seconde van de zeldzame zonnestralen willen genieten. Zoals je vast weet is insmeren met een zonnebrandcrème essentieel om dit op een veilige manier te doen. Dat geldt niet alleen voor jou als volwassene, maar ook voor jouw kleintje(s). Hoe het zit lees je hier.

Kinderen en zonbescherming

Zonbescherming is extra belangrijk voor kinderen. Hun huid vernieuwt zich in snel tempo waardoor het soms te weinig tijd heeft om de beschadigde cellen te herstellen. Een kind verbrandt daardoor veel sneller dan een volwassene. Hoe vaker een kind verbrandt hoe hoger de kans op huidkanker later. Het is daarom erg belangrijk om je mini-me altijd in te smeren met minimaal factor 30 voor kinderen.

Insmeertips

Smeer je kleine een halfuur voordat hij of zij in de zon gaat in. Vergeet ook de knieholtes, handen, voeten, oren en eventueel haarscheiding niet. Daarnaast is het belangrijk om je kindje sowieso elke twee uur opnieuw in te smeren. Doe dit ook direct na het zwemmen, zelfs als je waterresistente zonnebrandcrème gebruikt. Liever te vaak dan te weinig.

Vermijd de zon tussen 12:00 en 15:00, dat is-ie op het felst. Als je een dagje strand gaat, neemt dan een parasol of strandtentje mee om de nodige schaduw te creëren.

Zwitsal zonbescherming

Zwitsal was natuurlijk al je go to merk voor babyverzorging, maar ook voor anti-zonnebrandproducten kun je daar terecht sinds 2019. De zonbescherming-lijn is nu uitgebreid met een paar nieuwkomers. Zoals de parfumvrije zonnespray met SPF50+ en de mini-versie van de zonnecrème met SPF50+. Deze ‘snel-klaar’ spray is ideaal als je onderweg bent. Na een zonovergoten dag is de Aftersun lotion heerlijke verwennerij voor de huid van je kindje. De hydraterende aloë vera verkoelt én verzorgt. De Aftersun is verkrijgbaar in twee varianten: met dé Zwitsal-geur of zonder. En je raadt het al... wij gaan natúúrlijk voor 'met'. Jazeker, de zonbescherming van Zwitsal is niet alleen voor de kleintjes. Ook papa's en mama's kunnen het gebruiken.

zwitsal zonnecreme