5 x kleding die je beter op de mannenafdeling kan shoppen

Mode & trends door Chloe

Hoewel je altijd direct richting de vrouwenafdeling loopt wanneer je een kledingwinkel binnenkomt, is het geen gek idee om ook eens een kijkje te nemen op de mannenafdeling. Sommige kledingstukken kan je namelijk beter hier scoren. Met de juiste maat en een beetje styling zal niemand zien dat dit eigenlijk een kledingstuk voor het andere geslacht is. En nog een bijkomend voordeel: de kans dat je een vrouw tegenkomt met exact hetzelfde item is erg klein. Deze kledingstukken kan je dus beter op de mannenafdeling shoppen.

kleding mannenafdelingLees ook: Toch nog op je paasbest: de mooiste pasteloutfits

Sweaters

Sweaters dragen we over het algemeen omdat ze gewoon super comfortabel zijn. En als ze dan ook nog eens lekker oversized zijn is het helemaal een feestje. Daarom koop je dit item beter op de mannenafdeling. Deze zullen wat ruimer zitten, wat ook wat extra ademruimte geeft voor vrouwen met een wat grotere voorgevel. En aangezien sweaters op de mannenafdeling vaak ook wat langer zijn, kan je ze dus ook prima dragen als jurk.

 

T-shirts

Vooral ’s zomers wanneer de winkels vol liggen met croptops en singletjes kan een leuk T-shirt vinden nog wel eens een uitdaging zijn. Kijk daarom eens op de mannenafdeling want hier barst het namelijk van de leuke T-shirts. Geen glitters en gedoe, maar gewoon een leuk kleurtje met een simpele tekst. En ook dit item kan je als jurk dragen als je het shirt een paar maatjes groter koopt. Leuke riem er omheen en je hebt een hele gave outfit.

 

Witte blouses

Een zoektocht naar een leuke witte blouse kan echt een eeuwige zoektocht zijn op de vrouwenafdeling. Ze zijn vaak getailleerd zodat ze goed aansluiten, maar tenzij je op een kantoor werkt is dit niet nodig. Een witte blouse kan je dus beter aanschaffen op de mannenafdeling. Deze zitten in ieder geval een stukje ruimer en kan je zo leuk combineren met een stoere jeans.

 

Blazers

Ook blazers zijn op de vrouwenafdeling vaak getailleerd. Jammer, want een gave oversized blazer is hartstikke stoer en kan je zelfs als jas gebruiken op de wat warmere dagen. Kijk daarom ook hiervoor eens op de mannenafdeling en je zult merken dat deze een totaal andere look geven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de uitgebreide keuze aan kleuren en patronen.

 

Spijkerjas

Net als de blazer geeft een spijkerjack van de herenafdeling een totaal andere look dan die op de vrouwenafdeling. Een spijkerjas is bijna met iedere outfit wel te combineren en is ook lekker voor de lentedagen. Het is namelijk een perfecte tussenjas. Shoppen maar!

 
Beeld: GettyImages

Lees ook: Bijna lenteweer: 12 luchtige tussenjassen