Grease fan? Deze 10 films ga jij ook fantastisch vinden

Media door Chloe

Na jarenlang keihard You’re the one that I want mee te zingen, vraag je je vast af waarom er niet meer van dit soort fantastische films bestaan. Natuurlijk is er geen film die de Grease vibe kan overtreffen, maar er zijn wel een paar films die aardig in de buurt komen. Zet je stembanden maar schrap want ook met sommige van deze films kan je heerlijk meezingen.

Grease fan filmsLees ook: Nostalgie! Costa! de serie is nu op Netflix te zien

1. Hairspray

Het begon in de jaren 80 met een film, werd vervolgens een knaller op Broadway en in 2007 werd deze musical verfilmd. In Hairspray komt de droom van Tracy uit wanneer zij door de eerste auditieronde van haar favoriete dansshow komt. De film is jarenlang een enorm succes geweest en net als Grease heerlijk om bij weg te zingen uuh.. dromen.

2. Dirty Dancing

I’ve had the time of my li-i-ife.... Naast dit nummer zitten er in Dirty Dancing nog veel meer van dit soort heerlijke meezingers. Deze film gaat over Baby die op vakantie met haar ouders stapelverliefd wordt op haar dansleraar Johnny. Hij leert haar dirty dancing en de liefde spat er vanaf.

3. Easy A

In Easy A verandert de onzichtbare Olive in het gesprek van de dag wanneer zij een vriend probeert te helpen. Wanneer anderen erachter komen wat zij heeft gedaan komen er steeds meer minder populaire jongens vragen om hulp. In ruil voor wat geld mogen zij aan iedereen vertellen dat ze first of second base hebben bereikt. Dit pakt helaas niet zo goed uit en alles wat zij nog wil is een leven uit een jaren 80-film.

4. Say Anything

Benieuwd waar het romantische idee vandaan komt dat er een man met een boombox voor je raam staat om je de liefde te verklaren? Dat komt uit deze romantische film. Lloyd wordt verliefd op Diane maar ze verschillen nogal. Daarbij vertrekt zij binnenkort naar Engeland en is haar vader geen fan van hem. Lukt het hem om voor die tijd haar hart te veroveren?

 

5. Footloose

Het zegt je misschien nog niet veel, maar zodra je de soundtrack van deze film hoort kan je niet stoppen met zingen. In Footloose is Ren de new kid in town en heeft het niet makkelijk. Wanneer dansen ook nog eens verboden wordt door de dominee probeert Ren met de dochter van de dominee de stad weer op te beuren. De film komt oorspronkelijk uit 1984 maar is in 2011 verfilmd.

6. Mama Mia!

Als we toch lekker in de musical sferen zitten dan is er één film die natuurlijk zeker niet mag ontbreken: Mama Mia. Deze film hebben we natuurlijk al tientallen keren gezien, but here I go again...

7. Girls Just Want To Have Fun

Tja, wat de soundtrack van deze film is hoef je geen twee keer te raden. Sarah Jessica Parker speelt hier Janey die verhuist met haar ouders en op een strenge school komt met alleen meiden. Dansen met haar beste vriendin Lynn is haar passie en wanneer ze de kans krijgt om te dansen voor haar favoriete programma laat ze die kans niet schieten. Haar vader is hier echter fel op tegen en het wordt Janey dan ook niet makkelijk gemaakt.

8. The Breakfast Club

Een groepje scholieren moet samen nablijven op zaterdagochtend. Ze hebben niets gemeen en krijgen de opdracht om een opstel te schrijven. Hoewel zij zich hier eerst keurig aan houden slaat de sfeer al snel om. Ze hebben toch meer met elkaar gemeen dan dat ze in eerste instantie dachten.

9. La La Land

Wanneer Mia en Sebastiaan elkaar meerdere keren tegenkomen ontdekken ze dat ze een gemeenschappelijke droom hebben. Maar wat als succes om de hoek komt kijken? Kies je dan voor je carrière of toch voor liefde?

10. Walking On Sunshine

Trouwen in Italië met haar droomman Raf. Het leek allemaal te mooi om waar te zijn voor Maddie. Wanneer haar zus Taylor overvliegt voor de bruiloft kan dit nog wel eens wat roet in het eten gooien. Taylor heeft namelijk ook een geschiedenis met Maddie’s aanstaande echtgenoot.

Lees ook: Deze film met Angelina Jolie en Brad Pitt staat nu op Netflix

Beeld: GettyImages