Kijkers zijn lyrisch over nieuwe Netflix-datingshow Love is Blind

Media door Laura

Fans van guilty pleasure televisie zijn in hun nopjes. Niet alleen is Temptation Island weer begonnen, ook Netflix zendt een nieuw datingprogramma uit. In 'Love is Blind' daten singles met elkaar zonder elkaar te zien om te testen of liefde echt blind is. Na 10 dagen gaan de mannen op één knie voor hun grote liefde om 30 dagen later in het huwelijksbootje te stappen. Maar dan zien ze elkaar in het echt en begint de drama pas echt... 

love is blind

Lees ook: Stranger Things-fan? Deze Scandinavische serie Ragnarok moet je ook gezien hebben!

Love is Blind?

Amerikaanse singles die heel hoopvol naar The One zoeken, het is een megasuccesvol concept. Denk aan Love Island, Married at First Sight en Are You The One?. Ook Love is Blind stelt niet teleur. De datingshow in no time gesprek van de dag geworden. 

In de eerste aflevering maken we kennis met een handjevol single mannen en vrouwen die allemaal naar echte liefde zoeken. Om en om mogen ze in afgesloten 'pods' plaatsnemen: cozy woonkamers waar ze met een vrijgezel van het andere geslacht uren kunnen kletsen. Ze kunnen elkaar niet zien, maar wel horen. Sommige koppels hebben gelijk een klik, terwijl andere op elkaar afknappen. Ze hebben tien dagen om iemand te kiezen. De mannen proposen dan in hun pod, waarna de twee letterlijk!) in elkaars armen rennen. Ze hebben een maand tot hun Grote Dag en gaan in tussentijd op vakantie om elkaar nóg beter te leren kennen. De grote vraag: hoe groot speelt het uiterlijk van hun verloofde een rol? 

love is blind

love is blind

Leedvermaak

Het klinkt allemaal vrij (hopeloos) romantisch, maar als nuchtere kijkers val je van de ene in de andere verbazing. De roze wolk blijft namelijk niet lang hangen. Zo is er Carlton die een 'duister' geheim met zich meedraagt: hij heeft in het verleden met vrouwen én mannen gedatet. Dit grote geheim hangt de hele tijd boven zijn hoofd en wanneer hij dit ein-de-lijk opbiecht aan zijn verloofde, lijkt het alsof hij bekend dat hij in zijn vrije tijd kittens vermoordt. Dan is er Barnett die twee vrouwen aan het lijntje houdt en Giannina die haar vent vertelt dat-ie slecht in bed is. De grootste irritatiebron is de 34-jarige Jessica die om de vijf minuten het leeftijdsverschil van 10 jaar met haar verloofde benadrukt, een babystemmetje opzet als ze tegen mannen praat en haar hond uit haar glas wijn(!) laat drinken. Ja, echt. Kijken, dus! 

Lees ook: Kijktip: de 5-delige documentaire Visible: Out on Television