Mysterie opgelost! Hier komt Teds ananas uit How I Met Your Mother vandaan

Media door Chloe

Een van de grootste vragen waar How I Met Your Mother-fans mee zitten gaat over iets simpels: een ananas. Herinner je je nog dat Ted na een dronken nacht wakker werd met een wildvreemde vrouw in zijn bed (Trudy) én een ananas? Waar Trudy vandaan kwam werd uiteindelijk wel duidelijk, maar hoe zit het met die ananas? Dat hebben de makers nooit in de serie verteld! Wij hebben het mysterie opgelost!

Lees ook: Deze verhaallijnen in How I Met Your Mother kloppen eigenlijk niet

De mysterieuze ananas

Het begon allemaal al in het eerste seizoen. In aflevering 10 zagen we hoe Ted zo dronken werd dat hij zich de volgende ochtend bijna niets meer kon herinneren. Hij werd wakker en keek tegen een ananas aan op zijn nachtkastje. En dat was nog niks: het mysterie werd groter, want toen hij zich omdraaide zag hij een wildvreemde vrouw liggen. Hij had haar de avond ervoor ontmoet, maar wist hier nog weinig van. 

Gelukkig kon de vrouw (Trudy) zich nog wel herinneren hoe ze in Teds bed terecht was gekomen. Het mysterie van de ananas werd echter niet opgelost in deze aflevering. Seizoenen lang braken de vrienden van How I Met Your Mother (en wij ook) hun hoofd over de zomaar ‘verschenen’ ananas. Jaren gingen voorbij, de zoektocht werd gestaakt en de ananas vergeten.

via GIPHY

Deleted scene

In seizoen 8, aflevering 20 rent Lily na een ruzie met Marshall weg naar het huis van The Captain en wordt ze gevolgd door Ted, Barney en Marshall. In deze afleveringen ontdekken we dat Lily zwanger is. 

Maar wat heeft dit dan te maken met de verdwenen ananas? Alles. In een verwijderde scène wordt namelijk alles duidelijk. In deze scène zien we dat Ted het huis van The Captain verlaat nadat ze Lily hebben opgehaald. Tot Teds grote verbazing ziet hij bij vertrek een ananas in de voortuin staan. De Captain legt uit dat het een teken is van gastvrijheid en dat hij er ook één heeft staan bij zijn huis in de stad. Dit wordt vervolgd met een flashback van dronken Ted die deze ananas pikt. Boom! Mysterie opgelost.

Het lijkt er dus op dat Zoey niet het enige was dat Ted stal van The Captain...

Lees ook: Zoveel geld verdienen de acteurs uit Friends jaarlijks nog aan de serie

Beeld: YouTube