Trouwen in Italië: zo mooi kan het zijn

Relaties door Sarah

Elkaar het jawoord geven op een sprookjesachtige locatie is een droom die veel vrouwen delen. En welk land is hier beter voor dan Italië? Romantische wijngaarden, een prachtige kust en pittoreske dorpjes maken het land de ideale locatie om te trouwen. En vergeet natuurlijk niet het heerlijke warme weer. Laat ons je inspireren en bekijk hoe mooi een droombruiloft in Italië kan zijn.

Lees ook: 7 betaalbare trouwlocaties in het buitenland

Prachtige landschappen

Veel mensen kiezen ervoor om te trouwen in Toscane. Dit is een prachtig gebied met de mooiste landschappen en uitzichten. Kies voor een ceremonie buiten met uitzicht op het magische Italiaanse landschap en wijngaarden. Dit kan je onmogelijk vergelijken met de Nederlandse polders, toch?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trouwen Italië🌿ItalianWeddings (@trouwenitalie) on

Zee en kust

Italië is de ideale plek om een geweldige bruiloft aan zee te houden. De Amalfikust is met haar azuurblauwe water een prachtige locatie om te trouwen. Ook leuk: aan zee zijn op de kliffen veel restaurants te vinden die je kunt afhuren voor je diner en je feest. Gegarandeerd een adembenemend uitzicht!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trouwen Italië🌿ItalianWeddings (@trouwenitalie) on

Pittoreske dorpjes en steden

In het romantische land van Romeo en Juliet zijn talloze pittoreske dorpjes te vinden. De middeleeuwse en karakteristieke huizen en gebouwen kun je nergens vinden zoals in Italië. Zo kun je trouwen tussen de oude en groteske monumenten in Rome, maar kun je ook kiezen voor een klein en onbekend dorpje, met smalle straatjes. Ideaal voor speciale trouwfoto’s!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trouwen Italië🌿ItalianWeddings (@trouwenitalie) on

Historische gebouwen en kerken

De grote meerderheid van de Italianen is rooms-katholiek. Daarom zijn er dan ook talloze prachtige katholieke kerken door het hele land te vinden. Wist je dat in de kerk trouwen in Italië hetzelfde is als trouwen voor de wet? Wil je verblijven op dezelfde locatie als het feest? Dat kan ook! Kies bijvoorbeeld voor een traditioneel Italiaans klein kasteel uit de 16eeeuw, of verblijf in een schattig ouderwets huisje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trouwen Italië🌿ItalianWeddings (@trouwenitalie) on

Lekker eten

O, hier kunnen we wel een heel artikel over schrijven. De Italiaanse keuken staat bekend om haar heerlijke gerechten. Pasta, risotto, lasagna en pizza. Eten is voor Italianen belangrijk en daar sluiten wij ons volledig bij aan. Er is een ruime keus om uit te kiezen: van vegetarisch tot aan vlees- en visgerechten. Voor iedere gast wat wils dus. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trouwen Italië🌿ItalianWeddings (@trouwenitalie) on

 

Lees ook: Checklist bruiloft: de ultieme voorbereiding voor als je gaat trouwen