Lifestyle / Media
Media

Deze actrice speelde bijna de hoofdrol in Pretty Woman

Julia Roberts is 'Pretty Woman' en Pretty Woman ís Julia Roberts. De film is al 30(!) jaar een favoriet en daarom is het des te moeilijk om je voor te stellen dat de rol van prostituee Vivian bijna niet naar Julia is gegaan. In Hollywood gaat casting nou eenmaal niet over een nacht ijs, dus ook andere actrices hebben auditie gedaan voor het inmiddels wereldberoemde personage. Een van hen had bijna de rol voor de neus van Julia weggekaapt.

julia roberts pretty woman

Duister plot

Voor een film over een verveelde zakenman en prostituee is Pretty Woman nog verrassend luchtig en romantisch. In een eedere versie van de film was dat niet zo. In plaats van een grappige, eigenzinnige vrouw zou Vivian zou een ernstige drugsverslaving hebben. Edward zou haar aanmoedigen om een week af te kicken en met hem door te brengen. Aan het einde van de film zou hij haar uit zijn limo dumpen met haar beloning. Ook de titel was anders: $3000. 

Concurrentie van Julia Roberts

Actrices, waaronder Julia Roberts, Michelle Pfeiffer, Meg Ryan, Diane Lane, Sarah Jessica Parker, Drew Barrymore, Sandra Bullock en zelfs Madonna deden auditie voor de eerste versie. Toen Disney de film ging produceren, werd het plot omgegooid. Ook de casting moest opnieuw. Julia en eerder genoemde actrices deden opnieuw auditie en zoals je weet bleek Julia de favoriet.

Ook leuk om te weten. John Travolta en Al Pacino deden ook auditie voor de rol van Julia's tegenspeler Edward. Sylvester Stallone zou de rol eerder hebben bemachtigd dan Richard Gere, maar wees deze toch af. Richard Gere twijfelde enorm over de rol, omdat hij het personage saai vond. Uiteindelijk wisten de makers hem te overtuigen en de rest is geschiedenis.

Lees ook: Dit zijn de 5 leukste vampierenseries

Beeld: GettyImages