Editor's Pick: deze blazers mogen niet ontbreken in jouw kast! 

Mode & trends door Roos

Bovenaan de lijst van klassieke items pronkt toch wel de blazer. Chique met een jurk eronder, casual met een nonchalante jeans - een blazer kan echt altijd. En maakt bovendien je outfit helemaal af. Ze komen in alle soorten en maten, maar er zijn een aantal blazers cruciaal in iedere garderobe. Benieuwd welke? Check het snel in onze Editor’s Pick: deze blazers mogen niet ontbreken in jouw kast!

Witte blazer

Denk je aan het voorjaar, dan denk je aan lichte kleuren. Toch kan de witte blazer ook makkelijk tijdens andere seizoenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een beige of witte coltrui met een witte blazer erover? Top het af met gouden statement oorbellen en jouw classy winteroutfit kan niet meer stuk. Een witte blazer koop je voor levenslang, dus kies er een met de perfecte pasvorm, zoals deze hieronder - een absolute favoriet hier op de redactie. 

Witte blazer, € 39,99

Beige blazer

De beige blazer - een stuk lichter dan zijn zwarte tegenhanger en bovendien minstens zo goed te dragen met andere items. Terwijl zwart in combinatie met andere kleuren vaak hard oogt, is dit bij beige niet het geval. Zeker de laatste tijd is beige ontzettend hip, zeker in combinatie met andere nudekleuren. Draag ‘m oversized met een nonchy jeans of een flared pantalon.

Double breasted blazer, € 39,99

Corduroy blazer

Het ribfluwelen pak zagen we vorig jaar al een comeback maken. Heb je er nog geen in je kast hangen? Dan wordt het nu tijd om de winkel in te duiken, want dit najaar gaan we ‘m weer veel zien. Oversized corduroy blazers kunnen werkelijk overal bij en dat maakt ze zo heerlijk om te combineren. Ga je voor een stoere jeans, een classy pantalon of voor een heel curdoroy pak? De keuze is reuze en jij bent de ster. Wat dacht je bijvoorbeeld van het pak hieronder?

Curduroy blazer, € 39,99

De eighties blazer

Stijf en zakelijk is ‘ie allang niet meer, de blazer. Het is de perfecte jas voor de zomer, maar ook voorjaar en herfst. Zelfs in de winkel rock je 'm met een dikke trui. Mocht je er nog geen hebben, overweeg dan eens de eigthties blazer. Terug van weggeweest en hipper dan ooit tevoren. Je hebt ‘m ongetwijfeld weleens bij je moeder op oude foto’s gezien. MIsschien heeft ze er zelfs nog wel een in de kast hangen. Herken 'm aan de flinke schoudervullingen en oversized pasvorm. Ga voor een double breasted modelletje zoals deze hieronder voor een echte eighties vibe. Scrunchie of haarband in je haar en jij bent ready to rock!

Eighties blazer, € 39,99

Zwarte blazer

Het lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar de zwarte blazer kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ga voor een iets langer modelletje en combineer ‘m met een wit oversized shirt en een lichte spijkerbroek. Een stel stoere sneakers eronder naar kantoor of juist classy hakken om je outfit een instant upgrade te geven. 

Zwarte blazer, € 29,99