De eerste keer via de achterdeur: zo doe je dat

Liefde door Commerciële Redactie Ze.nl

Op anale seks heerst nog steeds een groot taboe. Zonde, want nieuwe dingen proberen zorgt voor een oppepper van je leven tussen de lakens. Verandering van spijs doet eten zeggen ze wel eens. Bovendien kun je een heus orgasme(!) krijgen van een potje butt play. Dit is alles wat je als beginner moet weten.

anale seks

Kies de juiste partner

Een backstagepas deel je niet uit aan jan en alleman. Om een succes te maken van anal play heb je een partner nodig die jij volledig vertrouwt. Volledige overgave en ontspanning is namelijk essentieel voor pijnloze én fijne anale seks. Een gehaast vluggertje wordt 'm niet: trek een hele avond uit voor dit nieuwe avontuur. 

Doe research

Begin niet aan je ontdekkingsreis down under zonder je huiswerk te doen. Lees je online in over de juiste voorbereiding, wat je kunt verwachten en ook: hoe je het lekkerder maakt. Ook inkopen doen in belangrijk. Begin maar bij Willie.nl, daar is augustus de maand van de anale seks.

Rustig beginnen

Voor anale seks geldt: slow is the way to go. Als je tijdens research stoot - eh, stuit op pikante beelden waarbij de knakworst moeiteloos in de donut duikt, realiseer je dan dat het in het echte leven natuurlijk niet zo makkelijk gaat. Je anus is eigenlijk exit only, dus zal even moeten wennen aan 'indringers'. Ook jij, als dit je eerste keer is, zal moeten wennen aan het gevoel. Je partner kunt beginnen door je achterkant zachtjes te masseren met een vinger (met glijmiddel). Laat hem of haar daarna je clitoris stimuleren: dat helpt te ontspannen. Daarna kun je een vingerkootje proberen in te brengen. Als dit goed voelt, kun je weer een stapje verder gaan. In plaats van een vinger (of penis) kun je ook spelen met een booty plug: deze zijn er in allerlei vormen en maten. Sommige vrouwen vinden dit fijner, omdat het niet op en neer beweegt en je daarom minder druk voelt.

Ook wanneer je klaar bent voor penetratie is het niet de bedoeling dat er hard in en uit gestoten wordt. Blijf zelf goed aangeven of je lover verder of sneller kan gaan. Nogmaals: slow is key.

Geen gekke standjes

De eerste keer 'anaal gaan' is al spannend genoeg. Ingewikkelde standjes zijn dus niet nodig. Cowgirl is echt out of the question als je een beginner bent. Missionaris en spooning zijn prettige standjes om mee te beginnen. 

Glijmiddel is je beste vriend

Zoals we al zeiden: je anus is een uitgang, geen ingang. In tegenstelling tot de vagina, maakt de anus geen vocht aan. Een flinke tube glijmiddel is dus wel een must. Deze breng je rijkelijk aan om de vingers/het speeltje/de penis en je onderkant. Het zorgt ervoor dat je soepel kan glijden en voorkomt pijnlijke scheurtjes. Wat voor glijmiddel je kiest is erg belangrijk. Een glijmiddel op waterbasis droogt relatief snel op, dus is een no go. Een glijmiddel op siliconenbasis is een veel betere optie. Deze droogt niet snel op, dus je hoeft minder vaak je sekspartij te storen om meer lube te pakken. De beste koop is glijmiddel dat speciaal voor anaal gebruik is gemaakt. Deze gaat lang mee en verdooft de boel ook een beetje. Dat is wel zo fijn!

Tip: test een nieuwe glijmiddel altijd even op je arm, zodat je weet dat je geen allergie hebt.

Pijn = ho

Beginners maken zich het meeste druk over De Pijn. Dat is helemaal niet nodig. Zolang je heel veel glijmiddel gebruikt en stapje voor stapje wat inbrengt, is pijn niet nodig. Laat je ook niet wijsmaken dat pijn erbij hoort. Pijn betekent stoppen, even gas (nu pun intended) terugnemen en later weer opnieuw proberen.

Keep it safe

Er zijn twee belangrijke veiligheidsregels waar je rekening mee moet houden bij anale seks. 1: Doe het veilig. Net als bij vaginale seks moet je (tenzij je alletwee clean bent) een condoom gebruiken. Sterker nog: SOA's in de darmen zijn gevaarlijker voor de gezondheid dan in de vagina. 2: Ga niet tussendoor of na de seks wisselen van, tja... gat. Van anus naar vagina zonder schoonmaaksessie of condoomwissel brengt poepbacteriën naar de vagina. En dat is foute boel. 

Geniet

Door al die strenge richtlijnen zou je haast vergeten dat je iets leuks gaat uitvoeren. Houd de tips altijd goed in je achterhoofd, maar vergeet vooral niet om te genieten. En onthoud dat het niet in één keer hoeft te lukken. Oefening baart immers kunst.  

Lees ook: 5 mythes over anale seks