Ontspannen met een stof uit thee: LT4 Theanine 

“Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelofelijke haast!”. Met dit liedje gaf Herman van Veen in 1979 vorm aan het jachtige gevoel dat veel mensen toen hadden. Maar als men 1979 -zonder internet, smartphones, tablets en multimedia platforms- al een jachtig gevoel had, hoe moet dat nu dan wel niet zijn?

vitamines per post lt4

Rust in de tent

Natuurlijk heeft iedereen momenten om te ontspannen. Vooral in de zomer zijn er tal van leuke activiteiten waarbij we heerlijk urenlang kunnen ‘nietsnutten’. Toch is het zo dat veel mensen de druk van het leven wel eens als ‘zwaar’ ervaren. En dat heeft te maken met het feit dat er heel veel dingen tegelijk van je worden gevraagd; een actieve vriendengroep, familie, hobby’s, een gezin, werk en daarbovenop nog het gevoel dat je niets kunt en mag missen. We houden alles wat  in in de wereld gebeurt digitaal in de gaten via verschillende mediakanalen en we houden bijna 24/7 contact met elkaar via verschillende sociale media platforms.

Er zijn verschillende praktische mogelijkheden om weer een beetje ‘rust in de tent’ (en in het hoofd) te krijgen. Denk daarbij aan:

  • Mediteren
  • Sporten
  • Wandelen in de natuur
  • Lezen

Ook wil het nog wel een helpen het huis op te ruimen en opnieuw te organiseren. Een opgeruimd huis geeft meteen een gevoel van rust. 

LT4 theanine, een nieuw soort voedingssupplement

De laatste decennia heeft men binnen de branche van voedingssupplementen ook niet stil gezeten. Ten gevolge van voortschrijdende technische kennis zijn er nieuwe, geavanceerde producten op de markt verschenen. Bijvoorbeeld LT4 theanine, een ontspannend supplement van vitaminesperpost.nl dat is samengesteld volgens een speciale formule. Het bevat de volgende ingrediënten:

  • L-theanine,
  • Blauw glidkruid (Scutellaria lateriflora),
  • Citroenmelisse (Melissa officinalis - met minimaal 5% rozemarijnzuur), 
  • Ashwagandha (Withania somnifera - met minimaal 7% withanoliden).

Daarnaast bevat het 2 mg Bioperine. Dit laatste ingrediënt zorgt voor een goede opname van bovenstaande, plantaardige stoffen in ons lichaam. We lichten de ingrediënten hieronder toe.

L-theanine

L-theanine is een wateroplosbaar aminozuur dat wordt gevonden in de bladeren van de groene theeplant (Camellia sinensis). L-theanine is verantwoordelijk voor de karakteristieke smaak van groene thee. De stof draagt bij aan het ontspannen gevoel dat we krijgen als we genieten van een lekker kopje thee.

Blauw glidkruid (Scutellaria lateriflora)

Blauw glidkruid groeit in Noord-Amerika, in de buurt van moerassen en andere natte gronden. De bladeren van de plant bevatten flavonoïden. Het extract van de Scutellaria lateriflora wordt in supplementen gebruikt om ontspanning te bevorderen.

Citroenmelisse (Melissa officinalis)

Citroenmelisse is een algemeen voorkomende plant met een heerlijk, frisse citroengeur. De plant gedijt uitstekend in ons klimaat en van de gedroogde blaadjes is een smakelijke kruidenthee te maken. Citroenmelisse wordt onder meer ingezet als rustgever en bij stress.

Ashwagandha (Withania somnifera)

De wetenschappelijke Latijnse plantnaam 'Withania somnifera' betekent in het Latijn 'slaapverwekkend’. Dat is niet precies wat het doet, maar dit kruid is wel adaptogeen. En één van de belangrijkste eigenschappen van een adaptogeen is dat ze zowel op het lichaam als op de geest een positieve invloed uitoefenen. Ashwagandha is een belangrijk en veelgebruikt kruid binnen de Ayurveda. 

Bovenstaande formule blijkt een ‘gouden’ formule te zijn voor iedereen die gebaat is bij een rustige en positieve gemoedstoestand. Probeer het zelf en ontspan met LT4 Theanine. Vitaminesperpost.nl heeft nog veel meer interessante supplementen in het assortiment en stuurt het in Nederland altijd gratis naar je toe.

Lees ook: 4 makkelijke ademhalingsoefeningen tegen stress