Lifestyle / Media
Media

Rijke dame valt niet echt in de smaak bij ‘Steenrijk, straatarm’

Er werd gisteren weer volop mee getwitterd tijdens het SBS-programma Steenrijk, Straatarm. In deze aflevering ruilde alleenstaande moeder Jeannette en haar twee zonen met het rijke koppel Michel en Sofie, die in het Belgische Blankenberge wonen. 

Steenrijk Straatarm

2000 vs. 80 euro

Het is al snel duidelijk dat Jeannette een luxe lifestyle niet gewend is, en ze schrikt van alle prijzen die ze betaalt voor een paar boodschappen. In plaats van een weekbudget van 80 euro, heeft ze ineens 2000 euro te besteden. Ook haar twee zonen genieten maximaal van de nieuwe luxe: haar zoon Dylan bijvoorbeeld wil dolgraag kaviaar proeven en is daar zó enthousiast over, dat Twitter net zo smelt als de kaviaar op zijn tong. 

Klagen

Iets minder fan zijn kijkers van Sofie, die op het op haar plaats met een stuk minder luxe moet doen dan normaal. Zo valt haar geklaag over het ‘rommelige huishouden’ van Jeannette niet in goede aarde en vertelt ze dat ze niet eens een fiets heeft. “Ik doe alles met de auto, zelfs de slager die 400 meter verderop zit!” Kijkers zijn van mening dat Jeannette wel degelijk een goede reden heeft waarom haar huis misschien wat rommelig is: “Schoonmaken en opruimen kost geen geld, maar wat dacht je van alle zorgen van deze alleenstaande moeder?!” De aflevering van Steenrijk, Straatarm is terug te zien.

Twitter

Op Twitter wordt met verbazing op Sofie gereageerd. Kaviaarsmullende Dylan valt daarentegen wél goed in de smaak.

Lees ook: De 5 beste Videoland-series voor vrouwen - mei 2019