Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Vreemdgaan: vier vrouwen vertellen waarom ze buiten de pot piesten

Een slippertje in de kroeg, een jarenlange affaire of een dronken one night stand: vreemdgaan komt in alle vormen en maten. En ook de reden waarom kan nogal uiteenlopen. Wij vroegen vier vrouwen waarom zij ooit buiten het potje piesten en hun partner bedrogen. 

Vrouwen over vreemdgaan

Esther* (36): “Eigenlijk twijfelde ik al veel te lang aan mijn relatie. Mijn ex en ik waren al acht jaar samen en ik was veel te bang om de stap te zetten naar het vrijgezelle bestaan. Het was heel sneu eigenlijk: hij was nog dol op mij, maar ik vond hem gewoon niet meer aantrekkelijk. Ik had geen zin meer in seks. Toen er op onze voetbalvereniging een nieuwe jongen lid werd, wist ik meteen weer wat ik gemist had de afgelopen jaren. Ik werd overdonderd door gevoelens die ik al zo lang niet meer had gehad. Zijn ogen, zijn lichaam, zijn lach - alles vond ik aantrekkelijk. Ik merkte dat ik na de trainingen en wedstrijden langer bleef hangen in de hoop een glimp van hem op te vangen. Na een paar weken ging het mis. Op die bewuste avond raakten we aan de praat na de training. We kletsten echt uren over niks, maar het was wel duidelijk dat we elkaar interessant vonden. Die avond zoenden we. En daar bleef het niet bij: die weken daarna zorgden we elke keer dat we als laatste overbleven. Ik ben vaak met hem mee naar huis gegaan, waar we seks hadden. Seks zoals ik het wilde: spannend, passievol, wild. Tuurlijk had ik het veel eerder uit moeten maken met mijn ex, maar ik was te laf. Totdat het te laat was: iemand had lucht van mijn affaire gekregen en het aan mijn vriend verteld. Hij was er kapot van, echt vreselijk. Met de jongen van de voetbal is het nooit wat geworden, kort nadat onze affaire uitkwam raakte hij hopeloos verliefd op een ander. Dat vond ik heel erg. Van onze affaire heb ik geen spijt, wel dat ik niet eerlijk ben geweest tegen mijn ex - als ik dat toch terug kon draaien…”

Carola* (30): “Ik heb al jaren een relatie met Tom*, maar ga regelmatig vreemd. Vaak blijft het bij zoenen, maar een enkele keer ga ik ook met een ander naar bed. Niet alleen mannen, ik lijk buiten mijn relatie een lichte voorkeur te hebben voor vrouwen. Tom weet dat ik soms met anderen zoen. Echt leuk vindt hij het niet, maar hij weet dat hij in mijn hart zit. Ik zou nooit met iemand anders een relatie kunnen hebben dan met hem. Maar ik kan óók niet zonder de spanning van het versieren, het jagen, het ontdekken van een ander. Eén keer ging het bijna mis, toen ik dacht dat ik gevoelens had voor een andere vrouw. Meerdere keren spraken we af. Ze was in mijn ogen zó perfect, ik raakte ervan in de war. Totdat ik van de een op andere dag niets meer van haar hoorde. Tom weet er niets van, maar ik heb voor mezelf besloten het niet meer zover te laten komen.”

Vreemdgaan

Daniëlle* (35): “Als er iemand een hekel aan vreemdgaan had, was ik het wel. Toch ben ik uiteindelijk ook de fout in gegaan. Ik was met twee vriendinnen een weekend weg naar Londen, en we raakten aan de praat met een groep Nederlanders. Ik vond ze in eerste instantie niet echt interessant, ze waren vrij luidruchtig en precies níet waar ik op stond te wachten tijdens een weekend met mijn vriendinnen. Totdat ik er met eentje aan de praat raakte die toch wel heel grappig was, en eigenlijk ook knap. Op dat punt was ik al een beetje beschonken, en dat ging van kwaad tot erger. Ik wil niet te erg in details treden, want ik heb er nog elke dag spijt van, maar ik eindigde in zijn hotelkamer waar we seks hadden. De volgende ochtend voelde ik me misselijk en wist ik niet hoe snel ik weg moest komen uit zijn bed. Toen hij mij toe wilde voegen op Facebook heb ik zijn verzoek genegeerd en ik heb een verkeerd telefoonnummer achter gelaten. Vreselijk hoe ik mijn vriend zo heb bedrogen, dat had hij echt niet verdiend. Inmiddels is dit vier jaar geleden: ik heb het hem nooit durven zeggen, te bang om iets kapot te maken. Onze relatie is heel steady en dat hou ik graag zo. Foutjes zijn menselijk… maar als ik de tijd terug kon draaien zou ik die avond aan de spa blauw zijn gegaan.”

Stacey* (28): “Al sinds mijn zeventiende heb ik dezelfde vriend. Hij was mijn eerste liefde, de eerste met wie ik het bed deelde. Elf jaar is lang: de meesten van mijn vriendinnen beginnen nu pas aan iets serieus. Mijn vriend is zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven geworden in al die jaren, dat ik me moeilijk iets voor kan stellen zonder hem. Toch merk ik dat ik het laatste half jaar steeds vaker twijfel over onze relatie. Zeker nu er sinds kort een collega bij mij werkt met wie ik regelmatig afspreek buiten kantooruren om. Op de werkvloer vind ik hem niet eens zo leuk, hij is best wel arrogant en betweterig. Maar toen ik hem voor het eerst op een borrel sprak merkte ik dat ik als deze eigenschappen ergens ook heel spannend en sexy vond. Hij weet van mijn relatie, en laat ook weten dat het van zijn kant pure lust is. De seks met hem is veel beter dan die met mijn vriend. Hij laat me klaarkomen zoals ik nog nooit ben klaargekomen, meerdere keren achter elkaar. De spanning van het stiekeme windt mij enorm op. Waar het met mijn huidige relatie heen gaat, daar kan ik nu nog geen zinnig woord over zeggen. Mijn hoofd is veel te veel in de war om een goede beslissing te nemen. Ergens hoop ik dat mijn collega van de een op andere dag verdwijnt uit mijn leven, dat ik niet meer in de verleiding kom om vreemd te gaan. Mijn vlees lijkt nu elke keer te zwak om er niet aan toe te geven. Ergens ben ik zelfs bang dat ik al een beetje verliefd ben. Maar als ik voor mijn collega kies, ben ik bang dat ik de deksel op mijn neus krijg… Ik probeer er maar zoveel mogelijk van te genieten, en hoe het afloopt zie ik dan wel weer.”

Lees ook: Ben jij een bitch tegen je partner? Wij weten waarom (en dit kun je er tegen doen)