Wees goed voorbereid: de tuintrends van 2022

Wonen door Redactie Ze.nl

Een zonnetje op je gezicht, een goed boek in de ene hand en een drankje in je andere, een zoemend bijtje op de achtergrond en zeeën van tijd. Yes, we kunnen niet wachten op de lente. Je kunt je tuin nooit vroeg genoeg voorbereiden op het voorjaar. Check deze tuintrends!

tuin trends

Kleur

We kunnen er niet meer omheen, we gaan niet meer voor veilig zwart en wit maar bekennen steeds vaker kleur. In ons interieur, maar ook buiten laten we de kleuren spreken. Het hoeft echt geen knalgeel of gifgroen te zijn. Vooral de neutrale kleuren zijn trendy: beige, crème, lichtgrijs en groen. Met aardetinten zit je sowieso altijd goed. De kleur geeft rust en blendt goed met het groen in je tuin.

Ibiza

De boho-stijl is niet meer weg te denken uit Nederlandse huishoudens. Heb je debeachy Ibiza vibe al in huis gehaald? Dan zal het prachtig staan als je die stijl ook naar buiten trekt. Luxe tuinmeubelen kopen in zachte, natuurlijke materialen zoals bamboe of rotan is onmisbaar bij deze trend.

tuinmeubelen

Buiten is binnen

Je ziet steeds vaker dat mensen grote overkappingen in de tuin plaatsen. Het buitenverblijf wordt van alle gemakken voorzien, van een bar tot een gaskachel. Logisch, want we zitten tegenwoordig heel vaak thuis. Dan wil je natuurlijk wel een heerlijke plek hebben om je terug te trekken.

overkapping

Klein maar fijn

Een mini-tuin, balkon of dakterras? Ook hier kun je iets moois van maken... Klein is ook fijn. Met een hangmat, wat poefjes, een bijzettafel, planten en mooie sfeerverlichting kun je al een mini-paradijs maken voor jezelf.

hangmat