Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

Eerste date: dit zijn de leukste ideeën in 2019

Er staat een eerste date voor de deur. Of althans, je hebt iets in die trant afgesproken. Je kunt het natuurlijk bij een drankje en een hapje houden, maar je kunt op een eerste date ook iets doen wat veel meer indruk achterlaat. Moeilijke opgave? Hee, wij bij Ze.nl zijn de beroerdsten niet, en we helpen je dus graag een handje. Hier zijn onze date tips voor 2019! 

Eerste date

Eerste date ideeën voor de culturele dater

Zijn jullie allebei cultureel aangelegd en hou je het niveau graag hoog tijdens de eerste date, dan is een museum een voor de hand liggend idee. Waar je nóg meer indruk mee maakt is als je er achterkomt wat de interesses zijn van hem of haar en je hier een expositie of tentoonstelling over weet te vinden. Wie weet is jouw date dol op de slingeraap en vindt er in Schubbekuttenveen toevallig nét een expositie plaats over de natuurlijke habitat van deze langstaartige primaten. Bingo! Scoor je punten mee, want je hebt niet alleen een originele eerste date te pakken - je hebt ook tijd en moeite gestoken in zijn of haar interesses. Andere opties voor een culturele eerste date zijn: een stadswandeling doen, een dagcursus schilderen of tekenen, een sit-down concert in het park. 

Eerste date ideeën voor de fanatieke dater

Vind je spelletjes leuk? In veel steden is er ergens wel een spelletjescafé te vinden. Perfect voor leuke dates! Daag je date uit voor een potje Regenwormen of Scrabble en je weet meteen hoe fanatiek hij of zij is. Je date meteen aan de tand voelen met Triviant of De Slimste Mens kan wellicht iets te intimiderend zijn op een eerste date. Vind je spelletjes spelen niet spannend genoeg? Leer elkaar dan beter kennen op de eerste date terwijl je alles uit de kast trekt bij een potje airhockey of flipperen. Misschien is er ergens bij jou in de buurt wel een speelhal te vinden waar je al je datezenuwen kwijt kunt in een potje Mariokarten. Andere opties voor een actieve date: een potje (tafel)tennissen, samen voetbal kijken in de kroeg, samen een scooter huren en lekker touren door de omgeving.

Eerste date

Eerste date ideeën voor de easy-going dater

Als jullie nog onbekenden zijn van elkaar, is het doel van je date om elkaar beter te leren kennen. Dat doe je niet door met je snufferd 90 minuten naar een uitvergroot tv-scherm in de bios te turen, dat doe je door met elkaar in gesprek te gaan. Je hoeft natuurlijk niet meteen een sollicitatiegesprek in een kroeg voor te bereiden. Wanneer je niet zo’n gemakkelijke of outgoing prater bent, is het misschien beter als je tegelijkertijd ook iets aan het doen bent. Wat dacht je van de hond uitlaten in het bos? Of op het strand? Mocht er een stilte vallen, dan kun je nog altijd een tennisballetje naar de hond gooien om het gesprek on-going te houden. Andere opties voor een easy-going eerste date zijn: tripje op een rondvaartboot, fietstocht in matching ANWB-jassen, in het reuzenrad op de kermis. 

Eerste date ideeën voor de levensgenietende dater

Hou je van het leven, carpe diem je jezelf helemaal suf en gaat er geen dag voorbij zonder dat je genoten hebt? Jij ouwe levensgenieter die je er bent. Een eerste date moet voor jou vooral om een gezellige tijd gaan. Wat dacht je daarom van een foodmarket? In steden als Amsterdam en Rotterdam zijn deze voorzien van tientallen kraampjes waar je uit alle windstreken iets kunt proeven. Gezellig! Niet zoveel trek, maar wel zin in gezelligheid? Schrijf jullie in voor een pubquiz! Test je meteen elkaars kennis en waar de interesses van beide liggen. In de pauze en na de quiz is er genoeg tijd om dieper in te gaan op elkaar. Andere opties voor gezellige dates: je stembanden testen in een karaokebar, een avondje kookcursus doen. 

Lees ook: Lieve gedichtjes voor als je stapelverliefd bent