Zoenen op de eerste date: 10 vrouwen over de voor- en nadelen

Single & daten door Roos

Je hebt een leuke avond gehad. Het klikte goed met je date en zodra je op het punt staat om afscheid te nemen breekt het moment van de waarheid aan: wordt de perfecte avond bezegeld met de perfecte kus? Elf vrouwen vertellen wat zij vinden van zoenen op de eerste date. 

"Ik bewaar een kus altijd voor de tweede of derde date. Ik weet dat het per date wel verschillend is, maar ik den dat er andere manieren zijn om je interesse te laten blijken tijdens de eerste date. Zoals dichtbij hemzitten, je hand op een knie leggen. Hoe dan ook denk ik dat er geen goed of fout antwoord is. " - Dahlia (24)

"Ik kus iemand zelden op de eerste date. Tenminste... Wel als ik dronken ben, maar meestal ga ik dan ook met diegene mee naar huis." - Andrea (25)

"Ehm, als iemand me NIET op de eerste date zoent twijfel ik of we wel een klik hebben. Ik ben best een flirt en heel benaderbaar. Als ik iemand bijvoorbeeld voor een knuffel geef en mijn gezicht naar diegene toe draai en die persoon nog steeds geen move maakt, weet ik dat het game over is." - Gab (23)

"Toen mijn ex me voor het eerst zoende leunde hij voorover, opende zijn mond al voordat hij bij mijn lippen was en zoog mijn lippen als het ware op. Wat bleek? Dat was gewoon zijn manier van zoenen. Als we gezoend hadden moest ik altijd mijn mond en kin afvegen, brrr. Ik heb het drie maanden volgehouden." - Tess (20)

"Mensen hebben de vreemde opvatting dat je niet zou moeten zoenen op de eerste date. Alsof het nog 1950 is. Ik vind dat zo irritant. Als je allebei wilt zoenen na de eerste date, ga je gang!" - Alex (24)

"Ik vind het zo'n onzin om hier regels over te maken. Voelt het goed? Ga ervoor. Voelt het niet goed? Dan doe je het niet. Simpel als dat." - Sandra (28)

"Het is geen verplichting, maar als een date goed gaat zoen ik vaak wel gewoon. Ik merk wel dat ik gemakkelijker met iemand zoen op de eerste date, als ik diegene daarvoor al kende. Als het via een datingapp is, heb ik wat meer tijd nodig om uit te vogelen of we een klik hebben. Maar als je op de tweede date nog niet hebt gezoend... dan ben je niet aan het daten." - Tiffany (32)

"Als de klik er is, ga ik er meestal gewoon voor. Maar zo niet, dan niet. Vaak is er sprake van een gezamelijke chemie, dus zetten we tegelijk de eerste stap. Met mannen neem ik vaak het voortouw, maar met vrouwen gaat het vaak gelijk op." - Valerie (24)

"Toen ik tijdens mijn eerste (en enige) date met een jongen aan het zoenen was, stopte hij om zijn neus af te vegen. Hij zei 'sorry' en probeerde me daarna weer te zoenen. Ik vond het zo goor en knapte er direct op af. Sindsdien ben ik fel tegen zoenen op een eerste date tenzij ik diegene heel aantrekkelijk vind. Het is gewoon leuke om de spanning op te bouwen met wat kusjes op de wang." - Keren (24)

"Tijdens mijn eerste eerste date-zoen hield ik de hele tijd mijn ogen open. Ik dacht dat hij het niet doorhad en ik goed zat, totdat hij nu, twee jaar later, bekende dat hij het gewoon doorhad. Mijn relatie is een complete leugen geweest." - Erin (23)

Lees ook: De horror: van dit Tinderdate-verhaal gaan je nekharen overeind staan

Bron: Cosmopolitan