Zit er plastic in jouw theezakje? Zó weet je het

Lifestyle door Redactie Ze.nl

We weten allemaal dat de plastic soep op aarde een angstaanjagend groot probleem is. Misschien probeer je, net als wij, zelf ook al je plastic consumptie te minderen? Het zal je misschien verbazen, maar wist je dat zelfs theezakjes plastic kunnen bevatten? Terwijl dat compleet onnodig is! Precies daarom is het een goed idee jouw theezakje eens in de fik te steken. Pardon? Nee echt, en we hebben er een goede verklaring voor. 

In de fik

Door je theezakje in de fik te steken, weet je namelijk meteen of het product biologisch afbreekbaar is. Brandt het theezakje niet, dan weet je dat deze van plastic is gemaakt en dus slecht is voor het milieu. Veel piramidezakjes zijn onnodig gemaakt van plastic. Zonde en onnodig, zo oordeelt Claartje Schröder, initiatiefneemster van deze burn-baby-burn-actie én eigenaresse van TEAmwork thee. Zij drinkt haar thee graag zónder plastic. Een jaar geleden begon ze met haar eigen Fairtrade theemerk: mét piramidezakjes, maar zonder plastic. 

Afbreekbaar

In plaats daarvan worden TEAmwork-zakjes gemaakt van soilon. Dit voelt en ziet eruit als nylon, maar is volledig biologisch afbreekbaar. “Elk theeblaadje wordt met de hand geplukt in Sri Lanka, tussen de lieveheersbeestjes,” laat Claartje weten. “De lieveheersbeestjes vliegen rond om de schadelijke bladluizen op te eten. Bijkomend voordeel is dat er daarom geen pesticiden hoeven te worden gebruikt.”

De thee van TEAmwork is niet alleen Fairtrade, de verschillende smaken zijn ook nog eens een feestje voor in je keukenkastje of voor op je koffietafeltje. Zo is er een Unicorn Tea, een Mermaid Tea, Hangover Tea (want laten we eerlijk zijn: hebben we allemaal weleens nodig from time to time), Hipster Tea, Clean Tea en voor de mannen zelfs een Man Tea. Tipje van de redactie: proberen!