Lifestyle / Media
Media

Kijkers hebben diep respect voor 14-jarige Esmee in Je zal het maar hebben

Reageer 0

Gisteravond verscheen er weer een kersverse aflevering van het populaire programma Je zal het maar hebben op de buis. Dit keer met presentator Jurre Geluk, die een bezoekje bracht aan Esmee, die aan een zeldzame aandoening lijdt waardoor ze een 'gezwel' in haar gezicht heeft. Het 14-jarige meisje kon op veel respect en bewondering rekenen.

Esmee lijdt aan het zeldzame Arterio Veneuze Malformatie, afgekort AVM. Door het ontbreken van haarvaten ontstaat er een enorme druk op haar aders, waardoor er spataders ontstaan. Dit zorgt voor een gezwel in het gezicht van Esmee.

Normaal 14-jarig meisje

Esmee vertelt ze dat er een aantal dingen nèt even anders gaan dan bij haar leeftijdsgenootjes. Esmee gaat bijvoorbeeld vijf minuten eerder uit de les, omdat het aanstoten van haar gezicht voor ernstige bloedingen kan zorgen. Ook ziet ze met haar beste ook nog maar 40% door de medicijnen.

Heftig? Dat wel, maar Esmee gaat er bewonderenswaardig positief mee om: "Ik wil dat mensen ervan weten. Ik ben ook een gewoon normaal 14-jarig meisje, dat de meeste dingen gewoon hetzelfde doet." Zo zit ze gewoon op paardrijden en doet leuke dingen met haar vriendinnen. 

De moeder van Esmee zag het als een flinke stap om op tv te komen: "Je probeert je kind buiten sociale media te houden. Dan krijg je het 'delen'. Dat wil ik gewoon niet. Op tv is al een hele stap."

Respect en bewondering op social media

Hoewel buiten social media houden niet gelukt is, kon Esmee gisteravond op veel bewondering en respect rekenen op social media. 'Heel veel respect voor Esmee' en 'Esmee, you go girl!', schrijven kijkers. En ook: 'De moeder van Esmee verdient een standbeeld.'

Bekijk hier de hele aflevering.

Lees ook: In de trein, op de fiets of in bed: dit zijn onze 5 podcast tips

Beeld: BNN Vara

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen