Waarom voelt de foute kersttrui zo goed?

Fashion door Redactie Ze.nl

Eindelijk! De kersttrui mag weer! Voor het vierde jaar op rij is de kersttrui weer helemaal trendy voor deze kerst. Dit jaar draagt naar verwachting ongeveer 1,1 miljoen Nederlanders weer een kersttrui. Dit blijkt uit een onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl. Hoe komt het toch dat we massaal de laatste jaren voor de ‘ugly Christmas sweater’ kiezen? Trends zijn vaak van korte duur, maar een grappige of lelijke kersttrui is niet meer weg te denken tijdens kerstmis.  

In 2015 explodeerde de online zoektocht naar de meest foute kersttrui en sindsdien is de kersttrui onverminderd populair iedere kerst. De kersttrui heeft in 2018 een online groei doorgemaakt van 407% t.o.v. 2014, dit blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl. Óók ten opzichte van vorig jaar is de kersttrui dit jaar populairder dan ooit, naar schatting zoeken er dit jaar 6% meer Nederlanders online naar een kersttrui dan vorig jaar. Er wordt meer gezocht op dames kersttrui dan op heren kersttrui en kersttruien voor kinderen. Maar... Waarom voelen we ons zo goed in een lelijke kersttrui?

Ultiem comfort

Je ziet er prachtig uit in jouw mooie glitterjurkje met hoge hakken maar zeg nou zelf, die zit toch niet lekker? Een heerlijk zittende foute kersttrui is daarentegen wél hartstikke comfortabel én lekker warm. Kom maar door met die kersttrui en laat die glitterjurk maar in de kast hangen.

Net zoals in jouw favoriete film

De foute kersttrui doet ons onder andere denken aan knappe Colin Firth als ‘Mister Darcy’ in een foute kersttrui in de eerste Bridget Jones-film. Waan jezelf in jouw favoriete feel good klassieker.

Knus en gezellig

‘Cocoonen’ (knus en gezellig afsluiten van de buitenwereld) is tegenwoordig het nieuwe uitgaan. De kersttrui past helemaal in het cocoon gevoel. Juist tijdens kerst wil je lekker thuis blijven en een gezellig plek creëren om series te kijken of de All you need is love kerstspecial. Bij een optimale cocoon-sessie hoort de juiste outfit, oftewel een zachte en warme kersttrui. 

Met welke variant ben jij trendy deze kerst?

Wil jij shinen met jouw kersttrui? Deze modellen zijn trendy dit jaar:

Matching kerstruien klassiekers
Breng jij de kerst samen door met jouw partner of best friend? Ga samen met jouw lover of BFF voor een schattige matching kersttrui.

De kerstklassieker met rendier
Samen met ‘Rudolph’ de show stelen deze kerst? Deze kerstklassieker doet het altijd goed! 

De foeilelijkste kersttrui
Ga ‘all the way’ deze kerst met de foutste prints, glitters, 3D details en opvallende kleuren. Ga voor het aller lelijkste exemplaar dat je kunt vinden!

Lees ook: 16 romantische cadeaus die hij zal waarderen

Bron: Beslist.nl B.V. & Google Trends