Dit zijn de tattoo trends voor 2018 - Tattoo Tuesday

Fashion door Roos

Dinsdag kan maar één ding betekenen: Tattoo Tuesday! Wekelijks brengen we jullie inspiratie op het gebied van lichaamsversiering. Kan zomaar handig zijn als je specifiek op zoek bent naar bepaalde tatoeages of wanneer je gewoon zin hebt om te zien wat anderen voor altijd op hun lichaam laten plaatsen. Deze week gaat het over welke tattootrends in 2018 zullen sieren.

Brian Woo, beter bekend als Doctor Woo, is een wereldberoemde tatoeëerder gevestigd in LA. Veel bekende sterren zoals Miley Cyrus en Cara Delevine komen geregeld naar hem voor hun lichaamsversiering en met 1,3 miljoen volgers op instagram is hij gerust een fenomeen in de tattoowereld te noemen. Een tattoo van Dr. Woo krijg je niet zomaar, aangezien hij steevast een half jaar tot een jaar (!) vooruit tot de nok volgeboekt zit.

In een interview aan Refinery vertelt hij welke tattootrends we volgens hem in 2018 kunnen verwachten. En wees gewaarschuwd, doorlezen is op eigen risico. Bij het zien van deze prachtcreaties begint het bij menig tattooliefhebber namelijk gegarandeerd te kriebelen!

 

1. Saturnus en de Cosmos

 

For @praisethelourd . Tribute for her mom today, on her birthday ✨🙏🏼 ✨🖤

A post shared by Doctor Woo (@_dr_woo_) on

"I have done a lot of Saturns this year", aldus Woo. Zijn verklaring? We leven in een digitale wereld waar je alles over iedereen te weten kunt komen via het internet. Toch is het heelal nog steeds iets onverklaarbaars dat mensen altijd zal blijven fascineren.

 

2.  Kleine huisdierportretten

 

Placed a young Emu on his mom @mileycyrus #emufanclub

A post shared by Doctor Woo (@_dr_woo_) on

De tatoeëerder zag de trend van kleine portretten van huisdieren steeds groter worden in het afgelopen jaar. "Mini pet faces, like mini portraits of the client's dog, have been really big." Een voorbeeld is de hond van Miley Cyrus hierboven.

Lees ook: Speciale tattoo voor diabetespatiënten meet bloedsuikerspiegel - Tattoo Tuesday

 

3. Kleine geometrische tattoos

 

Keepin it simple ain't so simple 🌹#aloneneedle

A post shared by Doctor Woo (@_dr_woo_) on

Wat hij veel terug zag komen in 2017 waren dunne geometrische lijnen. Het is tegenwoordig razend populair om kleinere tattoos te laten zetten met dunne lijntjes, zoals op deze foto. 

 

4. Sierlijke sieraden

 

Constellation bracelet and ✨ ring for Vonnie

A post shared by Doctor Woo (@_dr_woo_) on

Ook krijgt Woo steeds meer aanvragen voor permanente sieraden, zoals armbanden en ringen. Deze tattoos verdienen wel extra nazorg volgens de artiest: "Make sure it's all super basic and fragrance-free — you don't want anything exfoliating or vanilla scented."

 

5. Sterrenbeelden

 

Leo Sag constellations for his family unit, looks down and sees em all the time ✨

A post shared by Doctor Woo (@_dr_woo_) on

In lijn met de eerste trend prijken ook sterrenbeelden tegenwoordig weer bovenaan de verlanglijstjes. Op de foto hieronder is te zien hoe Woo zijn handelsmerk (het dunne cirkelpatroon) heeft verwerkt in het sterrenbeeld-ontwerp. 

 

6. De rib tattoo

 

Maidenhair tree leaf aka Gingko, also a living fossil, for Sasha

A post shared by Doctor Woo (@_dr_woo_) on

Ongeacht het ontwerp zijn de ribben voornamelijk onder vrouwen een populaire plek om te laten tatoeëren. Denk je eraan om een tattoo op je rib te zetten? Wij hebben alvast de 14 mooiste voor je verzameld.

Lees ook: 14 x de mooiste tattoos aan de zijkant van je borst - Tattoo Tuesday

 

7. Teksten

Iets dat eigenlijk nooit uit de mode raakt zijn teksten, woorden en initalen. Momenteel is het populair om dit klein te houden met fijne lijnen. Wat wél verandert is de plek waar mensen 'm zetten, variërend van ribben, handen, vingers tot meer verstopte plekjes zoals de binnenkant van je lip. Woo: "People get that a lot. Words or letters, initials, or symbols — things that are easy."

Lees ook: 15 x de mooiste tattoos op je heup - Tattoo Tuesday