Lifestyle / Celebs
Celebs

Hoe leuk: Vriendin AndrΓ© Hazes gaat een kinderboek schrijven

Monique Westenberg kennen we vooral als 'de vriendin van', maar binnenkort zal ze bekend staan om haar kinderboek. Woensdagavond kon ze "eindelijk" het nieuws naar buiten brengen. Het verhaal is heel persoonlijk voor de 40-jarige Rotterdammer, het boekje gaat namelijk over haar overleden hond Dunya.

monique westenberg

Lees ook: Kijkers verbaasd: 'Carlos had moeten winnen bij Boxing Stars'

Ode aan Dunya

"EINDELIJK kan ik vertellen dat ik bezig ben een kinderboekje te maken over mijn allerliefste hondenziel Dunya!", schrijft Monique bij de aankondiging op Instagram. Op de foto's is een sneak peek van de tekeningen uit het boek te zien. Monique kreeg het idee voor het boek, omdat ze nog steeds worstelt met het verlies van haar hond. Afgelopen 9 mei liet ze de 14 jaar oude viervoeter inslapen. Monique was op dat moment in Mexico op vakantie en keek mee via een videogesprek.

"Ik heb nog steeds onbeschrijflijk veel verdriet om haar verlies en wilde daar iets mee. Verwerken door te delen. Ons verhaal, ons leven saampjes op papier met mooie tekeningen erbij. Hoe leg je aan je kindje uit dat een hondje oud of ziek is? Hoe leg je uit dat hij/zij naar de hemel is? Maar ook, hoe breng je over dat een hond familie is en je daar goed voor moet zijn? Samen met mijn vriendin Bianca, die schrijfster is, animatie studio Anikey en uitgeverij MOON, probeer ik dit over te brengen in een boekje. De afgelopen weken zijn we daar al mee bezig geweest en de aankomende maanden kan ik jullie mee laten kijken waar we nu staan."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EINDELIJK kan ik vertellen dat ik bezig ben een kinderboekje te maken over mijn aller liefste hondenziel Dunya! Ik heb nog steeds onbeschrijflijk veel verdriet om haar verlies en wilde daar iets mee. Verwerken door te delen. Ons verhaal, ons leven saampjes op papier met mooie tekeningen erbij. Hoe leg je aan je kindje uit dat een hondje oud of ziek is? Hoe leg je uit dat hij/zij naar de hemel is? Maar ook, hoe breng je over dat een hond familie is en je daar goed voor moet zijn? Samen met mijn vriendin Bianca, die schrijfster is, animatie studio Anikey en uitgeverij MOON, probeer ik dit over te brengen in een boekje. De afgelopen weken zijn we daar al mee bezig geweest en de aankomende maanden kan ik jullie mee laten kijken waar we nu staan. Begin van het nieuwe jaar hoop ik het uit te brengen en zal een gedeelte van de opbrengst doneren aan een goed doel voor dieren. Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik zo veel volgers heb, want mede daardoor krijg ik deze kans en dit betekend voor mij meer dan ik jullie kan omschrijven! Dunya was mijn meisje, mijn wereld en zij verdient het om door te leven in de hartjes van kindjes πŸ™β€οΈπŸΎ

Een bericht gedeeld door π‘΄π’π’π’Šπ‘Έπ’–π’† π‘΅π’π’†Μˆπ’ (@moniquenoell) op

Goed doel

Begin 2019 ligt het kinderboek in de (digitale) boekenwinkels. Een deel van de opbrengst zal gedoneerd worden aan een goed doel voor dieren. "Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik zo veel volgers heb, want mede daardoor krijg ik deze kans en dit betekent voor mij meer dan ik jullie kan omschrijven! Dunya was mijn meisje, mijn wereld en zij verdient het om door te leven in de hartjes van kindjes."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

πŸ’” Dunya, mijn wereld, mijn meisje, is vandaag om 15:25 uur ingeslapen. Mijn hart is gebroken, maar krijgt ook rust. Ze was moe, ze had geen pijn, maar vond het genoeg geweest. Gisteren werd ik opgebeld dat het de laatste daagjes slechter met haar ging. Mijn wereld stortte in en we waren van plan morgen avond terug te vliegen. Dan kon ik haar nog even vasthouden, haar natte neusje voelen, in haar lieve oogjes kijken. Vandaag werd ik wakker gebeld. Mijn vader en moeder en de liefste oppas zaten met mijn meisje bij de dierenarts. Ze was op. Ik moest de beslissing nemen waar ik altijd zo tegenop keek, maar wilde het niet langer rekken voor mezelf. Via FaceTime ben ik erbij geweest, heb ik nog tegen haar kunnen praten, heb ik haar kunnen bedanken voor de afgelopen 14,5 jaar liefde en steun. Mijn hart is gebroken, ik zit vol met verdriet, maar geloof ook dat Dunya er bewust voor heeft gekozen te wachten tot ik weg was. Nu heeft zij rust en kan ik de aankomende dagen gebruiken om dingen te verwerken zonder dat ik nu thuis had gekomen in een leeg huis en een leeg bed. Ik kan me nog een week voorbereiden op die lege thuiskomst en probeer te genieten met mijn gezin. Ik had haar niet meer liefde kunnen geven dan dat ik haar gaf, ze had geen betere honden mama kunnen hebben en ik weet zeker dat ze zo oud is geworden door de onbeschrijflijke sterke band die zij en ik hadden! Dankjewel mijn wereld voor jouw liefde hier op aarde. Dat je altijd naast me zal blijven lopen dat weet ik zeker β€οΈπŸ’”

Een bericht gedeeld door π‘΄π’π’π’Šπ‘Έπ’–π’† π‘΅π’π’†Μˆπ’ (@moniquenoell) op

Lees ook: Foto: André Hazes in z'n blote (d)reetje bij vriendin Monique op schoot

Beeld: Brunopress