WIN: 2x2 kaarten voor schaatsclinic van oud Olympische kampioen Yvonne van Gennip

Wat is jouw passie, hetgeen waar je voor leeft? Fotografie, koken, katten of iets anders? Het is iets waar je je volledig in kunt verliezen en uren naar kunt kijken. Maar wat nou als een oogaandoening daar tussen komt te staan? Dan bedenk je ineens dat regelmatig je ogen laten onderzoeken toch wel heel belangrijk is. 

Preventief ooggezondheidsonderzoek

Hoe vaak laat jij je ogen onderzoeken? Waarschijnlijk zelden of misschien wel nooit. En je bent lang niet de enige. Veel mensen doen dat pas op het moment dat ze klachten hebben, terwijl het dan vaak al te laat is. Verlies van het zicht is bij de meeste oogaandoeningen namelijk onherstelbaar. En dan te bedenken dat het aantal oogaandoeningen maar blijft stijgen. Dat kan beter, vinden Specsavers en het Oogfonds, die zich hard maken voor professionele en toegankelijke oogzorg. Daarom biedt Specsavers nu een preventief ooggezondheidsonderzoek aan in ruim 80 filialen, waarbij een optometrist de gezondheid van de ogen onderzoekt. Handig, want zo kun je eventuele oogaandoeningen in een vroeg stadium al ontdekken.

Oogaandoening

“Hoe eerder je erbij bent, des te meer kun je er nog aan doen”, aldus Olympisch schaatskampioen Yvonne van Gennip, die het onderwerp aan het hart gaat. Zij heeft van dichtbij meegemaakt welke impact een oogaandoening heeft op je leven omdat haar zus hier op jonge leeftijd mee te maken kreeg: “Mijn zus ziet met één oog nog maar voor de helft, maar met een vroege diagnose had dat misschien niet gehoeven.” 

Hoe ziet dat er precies uit, zo’n oogaandoening? Tijdens het persevent mochten we dat zelf ervaren op de schaatsbaan. Met een geblindeerde bril konden we precies zien wat iemand met een oogaandoening ook ziet. En ik kan je vertellen, dat is niet veel. Schaatsen valt dan ook niet mee! Zelfs niet met een Olympisch kampioene aan je zijde..

Win 2x2 kaarten!

Samen met Yvonne vraagt Specsavers aandacht voor het belang van professionele en toegankelijke oogzorg. Daarvoor organiseren ze op 1 december nog een schaatsclinic met Yvonne van Gennip, koek en zopie én een bijpassende muts in Thialf, Heerenveen. En wij mogen 2 x 2 kaarten weggeven! Wil je daarbij zijn? Laat hieronder dan snel je gegevens achter en wie weet sta jij op 1 december met Yvonne op het ijs.