Dit huisdier past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Speel je met de gedachte je huishouden uit te breiden met een gezellig huisdier, maar heb je nog geen idee wat voor huisdier je zou willen? Of heb je wellicht al een keffert in huis, maar twijfel je of je beter voor een poes had kunnen gaan? Alles staat in de sterren geschreven, en dus ook welk huisdier het beste bij jouw sterrenbeeld past! Kies het zekere voor het onzekere, en check welk huisdier de beste keuze is voor jou. 

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Een saai leven is niets voor jou, en je bent graag een beetje anders dan de rest. Een gewone hond of kat heeft iedereen al en dus kies jij liever iets bijzonders. Wat dacht je van een mini-varkentje? 

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Tsja, Vissen… wat past er beter bij Vissen dan vissen? Klinkt een beetje flauw, maar een vis past perfect bij jouw ‘go with the flow’ levensvisie. Daarbij kun je een beetje tijd voor jezelf wel waarderen, en gelukkig vragen vissen dus ook weinig aandacht of verantwoordelijkheid van jou. 

Ram (21 maart t/m 20 april)

Dit moet toch geen verrassing zijn. Jouw hoge energielevel past perfect bij een puppy! Zin om spontaan op pad te gaan? Een hondje gaat graag met je mee!

Stier (21 april t/m 21 mei)

Misschien vertellen we nu niets nieuws, maar jij kunt best een beetje koppig zijn, Stier! Wat dacht je van een schildpad als huismaatje? Schildpadden zijn rustige dieren, maar vergis je niet: want soms kunnen ze best een ‘attitude’ hebben. En daar herken jij jezelf wel een beetje in. Net als jij is een schildpad lekker nuchter en net als jij is het dier met z’n schild krachtig van buiten.

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Jij bent gezegd met een zacht, lief karakter - dus zou het fijn zijn als je een huisdier kunt vinden die net als jij aaibaar en sociaal is. Wij dachten persoonlijk aan een konijn - jullie houden allebei niet van alleen zijn, dus neem jij je nieuwe vriendje overal mee naar toe of laat je ‘m vrolijk rondhuppelen door je huiskamer of tuin. Net als jij kijkt een konijn wel een beetje de kat uit de boom, dus heb geduld en geef het wat tijd voor jullie friends forever zijn.

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Jij hebt een rijke fantasie, Kreeft, en daarom past een ‘gewoon’ huisdier niet bij jou. Het is misschien even wennen, maar heb je een hagedis al eens overwogen? Het idee van een dier dat zo dichtbij verwant is aan dino’s en krokodillen staat jou wel aan. Hagedissen hebben daarbij, net als jij, een dubbel karakter: ze houden van routine en warmte, maar zien er ook excentriek uit. 

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

Elke Simba de Leeuw heeft z’n eigen Zazu nodig: een vogel is dus perfect voor jou! Jij bent de koning van de jungle en je staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Een vogel die jou van de zijlijn toefluit is dus een top idee!

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Jij kunt de kleine dingen in het leven waarderen, Maagd. Een klein huisdier is dus ook iets wat helemaal bij jou past. Een kameleon heeft veel liefde nodig, en je stopt maar al te graag veel tijd en moeite in het verzorgen van dit bijzondere dier. Net als jij is een kameleon een kei in zichzelf etaleren. 

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Alleen zijn vind jij maar niets, dus een huisdier is een goed idee voor jou. Je vindt het fijn om voor iemand te zorgen. Een cavia past perfect bij jouw zorgzame karakter en jij zult dol zijn op hun bescheiden en rustige karakter. 

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Dapper - dat ben jij, Schorpioen! Je hebt soms wat moeite om mensen te vertrouwen, maar net als een egel beveilig je jezelf goed tijdens elk avontuur waar je induikt. 

Boogschutter (23 november t/m 21 december) 

Jij bent als een ware Boogschutter een wild one at heart en dol op de buitenlucht: een paard is jouw perfecte huisdier! Oke, misschien is een paard wat veel om als huisdier te nemen, maar wat dacht je van af en toe een ritje bij de manege?

Steenbok (22 december t/m 20 januari) 

Jij bent een opgeruimde meid, Steenbok. Een kat als huisdier is dus perfect voor jou: zij houden zichzelf schoon en verwachten alleen af en toe een knuffel. Net als jij hebben ook katten last van mood swings en op bepaalde momenten kunnen jullie allebei een hekel hebben aan van alles en nog wat. Wel zo fijn als je elkaar dan begrijpt. Jij en je kat zijn voor elkaar gemaakt! 

Lees ook: 9 x lieve berichtjes die je je loverrr kunt sturen als hij weg is