Ophef rondom tandenborsteldilemma in Steenrijk Straatarm raakt kijkers diep

Media door Roos

Wekelijks maakt het SBS6 programma Steenrijk Straatarm flink de tongen los. In het programma ruilen arme en rijke gezinnen voor een week van huis én budget. En dat gaat de een makkelijker af dan de ander. Wanneer de familie Tercan van een schamele 80 euro naar een weekbudget van 1350 euro gaat, besluit de familie eens flink wat boodschappen in te slaan. Toch blijkt de aanschaf van een elektrische tandenborstel niet zomaar een beslissing. En dat zit veel kijkers niet lekker.

Twinkelende oogjes

In het dagelijks leven woont de familie Tercan, bestaande uit vader Tarik, moeder Michelle en drie kinderen in een kleine sociale huurflat. Ze moeten rondkomen van een krappe 80 euro per week. Daardoor kunnen ze zich geen extraatjes permitteren. Dus als ze een weekje mogen vertoeven in pure luxe met een weekbudget van maar liefst 1350 euro, besluit de familie eens een flinke kar vol boodschappen te laden in de supermarkt.

De tandenborstel

Plots beginnen de ogen van vader Tarik te twinkelen wanneer hij langs de tandenborstels in de supermarkt loopt. Zijn vrouw Michelle vindt het maar een overbodige luxe en laat haar man achter met zijn gadget. Na flink wikken en wegen onder het genot van een gratis bakkie supermarktkoffie doet Tarik het toch: "Nu kan het!" Toch begint het bij de kassa te knagen, want zo'n dure uitgave heeft Tarik nog nooit gedaan. Hij besluit de tandenborstel op het laatste moment toch nog terug te zetten: "Ik krijg het niet over m'n hart."

Het breekt de harten van vele kijkers om de familie te zien struggelen met zoiets alledaags. Veel willen Tarik zelfs eigenhandig een tandenborstel cadeau doen.

Lees ook: Kijkers boos om dure medicatie voor ziek zoontje in SBS6-programma Steenrijk, Straatarm