Hartverscheurende aflevering Undercover in Nederland over illegale puppyhandel maakt kijkers boos

Media door Roos

Ben je gevoelig voor dierenleed en kan je de hele dag je tranen niet meer bedwingen? Lees dan vooral niet verder. Gisteravond was er namelijk een hartverscheurende aflevering van Undercover in Nederland op de buis over puppy's. En niet zomaar puppy's, maar piepjonge en vaak doodzieke hondjes die voor grof geld gefokt en doorverkocht worden door onbetrouwbare handelaren. Kijkers bleven verontwaardigd achter met de vraag: wie doet nou zoiets? 

puppy undercover nederland

Zieke en illegale puppy's

Gewetenloos moet je wel zijn, als je het over je hart kan verkrijgen om piepjonge puppy's doodziek door te verkopen met een illegaal paspoort. En gisteren bleek tijdens de aflevering van Undercover in Nederland dat niet alleen de arme puppy's hiervan de dupe zijn, maar ook hun nieuwe baasjes. Valse handelaren maken de baasjes namelijk wijs dat ze een kerngezonde pup kopen, met inentingen en een mooi paspoort. Dat dat paspoort achteraf vaak vals blijkt te zijn en de puppy's doodziek weggehaald zijn uit het Oostblok, valt de baasjes rauw op hun dak. Toch gebeurt dit volgens de Dierenbescherming maar liefst zo’n tienduizend keer per jaar.. 

Louche handelaar

Alberto Stegeman gaat op zoek naar deze louche handelaren en confronteert ze. Zo is daar handelaar Bas J, die een flinke dwangsom aan zijn broek heeft hangen als hij stopt met het fokken en verkopen van de puppy's. Maar dat kan hem niet deren, want hij gaat er vrolijk mee door. “Met de aantallen puppy’s die ik verkoop kan het niet anders dan dat iemand soms een klacht heeft", wuift hij het weg. 

Moeder op sekssite

Samantha is een van de gedupeerde baasjes die een pup kocht bij Bas J. Het hondje bleek meerdere afwijkingen te hebben en er was ook gelogen over zijn leeftijd. Als Samantha in contact probeert te komen met andere gedupeerden schiet Bas J. uit zijn slof. Hij belt haar woest op, vertelt Samantha. "Als we het niet weg zouden halen zou m’n moeder op een sekssite komen te staan.” Heftig!

Kijkers zijn woest over de aflevering. Ze zijn verbijsterd hoe dit kan gebeuren en sporen anderen aan om hondjes in het asiel te kopen, daar wachten immers genoeg dieren op een baasje.

Lees ook: Meghan Markle is zwanger

Beeld: SBS6