Milou van der Will - Rood licht

Media door Redactie Ze.nl

Het verhaal
Tijdens een avondje stappen in Amsterdam ontmoet Evie een jongen genaamd Jesper. Hij heeft de mooiste ogen die ze ooit heeft gezien. Het is 'liefde' op het eerste gezicht en vanaf dat moment zijn Evie en Jesper onafscheidelijk. Ze doen alle dingen die verliefde stelletjes doen: hij haalt haar op van school, ze gaan samen uit eten, winkelen en naar het café. Hij overspoelt haar met lieve woordjes en cadeautjes; ze gaan zelfs een weekend naar Antwerpen. Maar dan gaat het mis...

Jesper blijkt bij een bende loverboys te horen en Evie belandt als prostituee op de Wallen. Haar nieuwe leven bestaat uit geweld, angst, seks en geld. Ondertussen is Evies moeder Roos de wanhoop nabij. Samen met vader Boris en zusje Tessa proberen ze alle drie op hun eigen manier hun geliefde Evie van de bende te bevrijden.

En?
"In totaal heb ik 239 mannen gehad. Dan tel ik de mannen die ik alleen heb gepijpt niet mee." Dit zijn de eerste twee zinnen uit het proloog, waarna ik Rood licht niet meer weg kon leggen. Omstebeurt vertellen moeder Roos en dochter Evie hun verhaal. Niet alleen de afschuwelijke ervaringen van het slachtoffer staan centraal, maar ook de impact die het heeft op iedereen om haar heen.

Door de duidelijke, 'to the point' manier van schrijven heb je het gevoel erbij te zijn als Evie voor de zoveelste keer in elkaar wordt geslagen of als Roos uit pure machteloosheid haar dochter op de Wallen bezoekt. Confronterend realistisch wordt het in de hoofdstukken die beginnen met zinnetjes als 'Nummer 214: Dennis' waarna Evie de man in kwestie beschrijft met wie ze seks moest hebben.

Ik heb gehuild, gelachen en meegeleefd met Evie en Roos tijdens de drie avonden waarin ik Rood licht gelezen heb. Toen was het boek uit, maar het verhaal zal ik niet snel vergeten...

Meer weten over de schrijfster? Kijk dan op de website van Milou van der Will!

Rood licht
Milou van der Will
ISBN: 9023457439
Prijs: 18,90
Uitgeverij: Uitgeverij Cargo


Geschreven door Noortje Smit

Foto Milou van der Will: Edwin van Dalen