Fifty Shades of Grey in 2014 in de bioscoop

Media door Marleen_S
Als we ergens rode oortjes van krijgen, is het wel van erotische romans. Het boek waar de seksboekenrage allemaal mee begon, Fifty Shades of Grey, wordt verfilmd en nu weten we eindelijk wanneer. In de zomer van 2014!

 
Wat voelden we ons allemaal toch stoute meisjes als we ?s avonds in ons bedje Fifty Shades of Grey, oftewel Vijfitg Tinten Grijs, aan het lezen waren. Het ene sm-tafereel na de andere werd tot in detail beschreven en algauw konden we niet meer stoppen met lezen. Herkenbaar?
 


Fifty Shades of Grey The Movie

Na het enorme succes van deze erotische romantrilogie, schoten boeken vol met vunzige seksscènes als paddenstoelen uit de grond. Maar met stip op nummer één in de erotische boeken top tien staat, met wereldwijd meer dan 70 miljoen verkochte exemplaren, nog steeds Fifty Shades of Grey. Geen enkele fictieve man kan tippen aan Mr. Grey. Ook al bestaat hij alleen in de vieze boekjes - en in onze gedachten - elke vrouw heeft stiekem naar hem verlangd.
 
Nou dames, onze gebeden zijn verhoord, want na alle roddels en speculaties lijkt het er dan toch echt van te komen: het boek wordt verfilmd en komt sneller uit dan we ooit hadden durven hopen. Dat betekent dus in real life, op het grote witte doek aanschouwen hoe Mr. Grey de stoeipoes, euhm, kater uithangt. Wie wil dat nu niet?
 
Wie de rol van Mr. Grey op zich neemt is nog lang niet zeker (Brad Pitt, George Clooney, anyone?), maar volgend jaar zomer kunnen we de film in de bioscoop verwachten. Althans, dat geldt voor de hitsige dames in Amerika. Wij in Nederland zullen nog even moeten wachten. Universal Pictures gaat over de internationale releases van de film en kan, volgens CBS News er helaas nog niets over kwijt, maar ons geduld zal beloond worden.
 


Wie o wie wordt Mr. Grey?

Dat geeft helemaal niks, kunnen wij in de tussentijd mooi fantaseren over wie de hoofdrollen gaan spelen. Dat zal nog een hele kluif zijn, want de echte Fifty Shades of Grey fans weten wat voor expliciete scènes er in het boek schuil gaan. Dat is dus niet alleen een kwestie van een lap tekst uit je hoofd leren. Nee, de acteurs zullen van goede huize, en dan bedoelen we specifiek de slaapkamer, moeten komen.
 
Er gaat inmiddels een heuse verlanglijst rond van potentiële Mr. Grey?s waar vrouwen van over de hele wereld hopen dat de lucky one er tussen zit. De lijst is als volgt:

  1. Ian Somerhalder
  2. Matthew Bomer
  3. Matt Davis
  4. Robert Pattinson
  5. Alex Pettyfer
  6. Henry Cavill

Heb je de boekenreeks nog niet gelezen? Ga dan maar gauw wat huiswerk inhalen, want het verhaal, naïve student ontmoet hitsige jonge miljonair, is zeker de moeite waard te lezen. Je kunt het boek Fifty Shades of Grey deel 1,2 en 3 onder andere bij Bol.com bestellen. 
 
Welke acteur zie jij het liefst de rol van Mr. Grey spelen in de film? Kun jij ook niet wachten, of is de hele Fifty Shades of Grey hype niet aan jou besteed?