Report: Première Monsters University in Disneyland Parijs

Media door Marleen_S

Ken je 's werelds engste, maar ook liefste monsters Mike en Sulley nog? Afgelopen weekend ging de nieuwe animatiefilm Monsters University in première op de meest magische plek ter wereld, namelijk Disneyland Parijs! En Ze.nl was erbij?
 
In de nieuwe animatiefilm Monsters University zie je hoe de populairste bangmakers uit de tekenfilmgeschiedenis vrienden voor het leven worden. In dit tweede deel van de grote hit Monsters Inc. proberen de hoofdpersonen Mike en Sulley zich door het leed dat de studententijd heet, heen te slaan. De strijd barst los als de monsters moeten laten zien wie zich het engste monster van de universiteit mag noemen. VerSCHRIKkelijk spannend!
 

BN'ers en Mickey Mouse
Als Disney een nieuwe film uitbrengt, moet de hele wereld het weten. Want zeg je Disney, dan zeg je sprookjes: altijd een happy end en enorm veel kaskrakers. Zomaar een rode - of in dit geval een blauwe - loper uitrollen, kan dan natuurlijk niet. Reden genoeg voor Disney om de gehele Nederlandse pers uit te nodigen om de film te bekijken in Disneyland Parijs!
 
Een handjevol BN?ers, Mickey Mouse en zijn vriendjes en de waanzinnigste attracties op de vrolijkste plek ter wereld. Hét recept voor een fantastisch weekend waarin je je weer voor even vijf jaar oud voelt. Om alvast in de stemming te komen mochten we, voordat we de film konden bekijken, onszelf uren vermaken in het park. Wat een straf?
 

Eerlijk is eerlijk, of je nu groot bent of klein, Disneyland is voor iedereen even magisch. Razendsnelle achtbanen (de favoriet: The Tower of Terror) en een sprookjesachtig decor doen je geloven alsof je in een compleet andere wereld bent gestapt. Helemaal sprookjesachtig was het speciale licht- en vuurwerkspektakel dat zich ?s avonds bij het kasteel van Doornroosje afspeelde. Met speciale Mickey Mouse-oortjes die op het ritme van de muziek licht gaven genoten we van de nieuwste en de oudste Disneysprookjes die in een paar minuten werden samengevat.


Naast het 'gewone' Disneypark kun je ook naar Walt Disney Studio's. Een plek waar Hollywood tot leven komt in de vorm van filmsets, achtbanen en typische Amerikaanse hotspots. 
 
Als ik een monster was dan...
Te oud voor Disney ben je eigenlijk nooit. Ook de BN?ers die waren uitgenodigd genoten zichtbaar van alles wat de parken van Disneyland te bieden hadden. Ze hadden dan ook enorm veel zin om de film Monsters University te bekijken. Voor Ze.nl maakten ze even tijd om een praatje te maken voordat de film in première ging.
 
Guido Spek (bij soapliefhebbers beter bekend als Sjoerd van GTST) was toen het eerste deel van de monsterfilm twaalf jaar geleden uitkwam vooral fan van de pakken chocoladehagelslag waar de monsters als snoepjes in verstopt zaten. ?Ik heb van het eerste deel maar een paar stukjes gezien eerlijk gezegd?, vertelt hij. Wat hij zou zijn als hij een monster was? ?Dan zou ik mensen laten schrikken met allemaal enge muziekjes. Trommels, tandwielen en zingende zagen, dat soort werk. Muziek is mijn ding, daarvoor heb ik ook als student op het conservatorium gezeten.?
 
Dat is waar de nieuwe film Monsters University ook over gaat: het studentenleven van het groene, eenogige monster Mike en de grote blauwe knuffelbeer Sulley. Net zoals wij gewone stervelingen, moeten de monsters ook naar de universiteit om door te leren. Toch heeft niet iedereen een diploma aan de muur hangen, zoals Bridget Maasland. "Ik heb niet gestudeerd. Op mijn achttiende begon ik bij TMF want ik werd niet aangenomen voor de opleiding Journalistiek", vertelt ze. "Wat dat betreft ben ik wel een boefje, maar als je het mij vraagt zijn we allemaal wel een beetje ondeugend. Iedereen heeft een klein monster in zich."

Bridget Maasland
 
Het feit dat je de monsters van een heel andere (zachtaardige) kant leert kennen, vindt Carlo Boszhard het sterkst van de film. ?Kinderen zijn bang voor monsters en deze film speelt daar handig op in. Eigenlijk wil je na het zien van de film alle monsters even knuffelen. Zelf ben ik ook een knuffelig monstertje hoor. Als ik mijn pak uittrek ben ik hariger dan dat hele blauwe monster bij elkaar. Dat is pas eng?, grapt Carlo.

Ook zijn eeuwige rechterhand Irene Moors is he-le-maal fan van de film. "Ik heb de film één keer gezien, maar kijk echt uit naar het tweede deel. Monsters kunnen je op verschillende manieren bang maken, maar ik zou iedereen laten schrikken met mijn nare heksenlach. Of ik zou heel hard gillen", vertelt Irene.

Nicolette Kluijver zou niet zo eng zijn als ze een monster was. "Ik zou een knuffelmonster zijn zoals Sulley. Maar niet als ik 's ochtends wakker word, dan ben ik echt monsterlijk chagrijnig."

Nicolette Kluijver
 
Monsters University
Na een dag vol spanning en sensatie in de parken van Disneyland, was daar het moment aangebroken om de film te bekijken. De blauwe loper was uitgerold en de BN'ers kwamen gehuld in monsterchic met een vleugje groen of blauw langzaam de bioscoopzaal binnendruppelen. Want naast de vele attracties en eettentjes met allerlei thema's, kun je ook gewoon lekker naar de film in Disneyland. 

Waar de film over gaat? Van kleins af aan droomt de student Mike Wazowski ervan om een echte bangmaker te worden en hij weet als geen ander dat de beste bangmakers van Monsters University (MU) komen. Maar tijdens zijn eerste semester op Monsters University worden Mike?s plannen omgegooid wanneer hij de populaire James. P. Sullivan, 'Sulley' tegen het lijf loopt. 'Sulley' is in tegenstelling tot Mike een geboren bangmaker. Door het uit de hand gelopen concurrerende gedrag van het duo worden ze beiden uit het ?bangmaker programma? van de opleiding gezet. Tot overmaat van ramp realiseren ze zich dat ze moeten samenwerken, samen met een groep monsterlijke buitenbeentjes, om alles recht te zetten. 
 

Linksboven: de familie Ewbank, rechtsboven Everon Jackson Hooi, linksonder Carlo & Irene en rechtsonder Valerio Zeno.

Hoe was de film?
Stiekem houd ik - Marleen - enorm veel van animatiefilms. En ja, ik beken, alle Disneysprookjes kan ik luidkeels meezingen. Waanzinnig dat ik naar Disneyland mocht afreizen om én Disneyland te bezoeken (meisjesdroom wordt werkelijkheid) én om de nieuwe Disneyfilm Monsters University als één van de eersten in Nederland te zien.
 

Mijn verwachtingen waren hoog. Deel één van de Monsters-film was een groot succes en als kind draaide ik de videoband dan ook helemaal grijs. Ik had van alles bedacht hoe het verhaal van het tweede deel zou eindigen (Disney staat toch een beetje bekend om het eeuwige goede einde), maar ik was aangenaam verrast. De film is vooral erg leuk als je het eerste deel ook hebt gezien. Je leert de karakters beter kennen en de links die de filmmakers maken naar het eerste deel zijn heel leuk. Als je deze zomer met je nichtje, broertje of gewoon lekker met je lover naar de bios wilt en terug wilt komen met een good feeling, dan is Monsters University een echte aanrader!

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de trailer van de film.
 

 
Monsters University draait vanaf 10 juli in de bioscoop. Kijk op de website voor meer informatie.