Deze Expeditie Robinson-deelnemer ben jij volgens je sterrenbeeld (en zolang hou je het vol)

Media door Laura

Kijk jij elke donderdagavond naar Expeditie Robinson als een man naar een voetbalwedstrijd? Zuchtend en scheldend, omdat je zeker weet dat je het zoveel beter kan? Vanaf je comfy bank met een kleedje, chipje en drankje is het natuurlijk makkelijk praten. We zullen nog wel eens zien hoe jij het volhoudt met een halve, onrijpe banaan achter je kiezen en drie uurtjes slaap in het gezelschap van familie Rat. Benieuwd hoe lang je het echt zult uithouden op een onbewoond eiland? Wij keken voor je in de sterrenhemel...

expeditie robinson

Lees ook: Hilarisch! Nienke Plas vertelt in geuren en kleuren over poepen tijdens Expeditie Robinson

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Visionair die je bent, heb je gelijk een heel managementplan gemaakt voor jouw Robinson-reis. Jij weet het zeker: je gaat die samensmelting halen. Terwijl je jouw leef en laten leven-mentaliteit liet uitstralen over de groep, denken zij er anders over. Sterker nog, terwijl je je focust op jouw agendapunten, zie jij de snode plannetjes van jouw Expeditie-leden over het hoofd en wordt binnen drie afleveringen er unaniem uitgestemd.

Jouw kracht: Je kunt goed omgaan met verandering

Jouw zwakte: Je ligt niet lekker in de groep

Jij bent Robinsonner: Toine van Peperstraten

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Met jouw hectisch leventje en je gedachtes die een loopje met je nemen, lijkt een onbewoond eiland in de Filipijnen jou de ideale plek voor wat zelfbezinning. Een paar proeven doen op een paar uurtjes slaap en wat harde rijst? Och, dat doe jij wel op karakter. Althans, dat denk je... Toch ga je jezelf keihard tegenkomen op Expeditie, Vissen. Zonder verlichting van bedwelmende middelen word jij gekweld door je eigen gedachtes die je rondslingeren van een gevoel van geluk naar een gevoel van ellende. Uit zelfbescherming kies je er zelf voor om uit de Expeditie te stappen.

Jouw kracht: Betrouwbaar

Jouw zwakte: Je eigen grootste vijand

Jij bent Robinsonner: Yosylvio

Ram (21 maart t/m 20 april)

Je bent het perfecte voorbeeld van wat we noemen: een mensenmens. In een groep ben jij de aangewezen leider vanwege je zelfverzekerde uitstraling en sociale skills. Je voelt je als een vis in het water in de rol als kapitein van jouw kamp, maar pas op! Doordat jij vaak voorop loopt, heb je niet door wat er achter jouw rug om gebeurt. Als mentaal en fysiek sterke speler, vorm je een gevaar vanaf de samensmelting. Je denkt je gouden munt strategisch in te zetten, maar de andere Expeditie-leden hebben jou goed leren kennen. Té goed. Ze zien je plannetje van verre aankomen en zijn je nét te slim af. In het midden van het spel vlieg je eruit. 

Jouw kracht: Vlotte babbel

Jouw zwakte: Impulsief en niet strategisch genoeg

Jij bent Robinsonner: Donny Roelvink

Stier (21 april t/m 21 mei)

Jij weet exact wat je waard bent in de Expeditie, Stier. Sterk, slim en een enorme dosis doorzettingsvermogen. Vanaf het begin houd je je op de achtergrond, want jij weet als de beste: wie het hoofd boven het zand uitsteekt, wordt zijn kop eraf gehakt. Met jouw strategie en positieve invloed op de groep kom je heel ver in de Expeditie, maar de koppigheid kan je wel eens de kop kosten. Als het einde bijna in zicht is, word je overmoedig. Je komt lelijk ten val tijdens een proef en moet net voor de finale noodgedwongen het eiland verlaten.

Jouw kracht: Doorzetter

Jouw valkuil: Koppig

Jij bent Robinsonner: Jody Bernal

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Als mensen jou voor het eerst ontmoeten, denken ze maar aan één woord: stuiterbal. Jij kookt over van de energie en bent dol op verandering en uitdaging. In het begin van de Expeditie lig je helemaal op koers en loopt het eilandleven op rolletjes, maar na het samenvoegen van drie naar twee kampen bots je met een Schorpioen. Hij of zij ziet een rivale in jou en zet een plotje op om je dezelfde dag nog uit de Expeditie te dumpen. Dat lukt de eerste keer niet, maar de aflevering nadat jouw eiland-kameraad eruit is gevlogen moet ook jij je backpack pakken.

Jouw kracht: Gangmaker van de groep

Jouw zwakte: Tikkeltje naïef

Jij bent Robinsonner: Stijn Fransen

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Jouw karakter kan weleens verkeerd begrepen worden door je teamgenoten, Kreeft. Je bent mysterieus en kijkt de kat uit de boom, waardoor je groepsgenoten je in eerste instantie moeilijk kunnen peilen. Enerzijds ben je behulpzaam en avontuurlijk, maar als je beledigd wordt kan je nog weleens de neiging hebben te gaan zitten mokken in een hoekje. En met dát gedrag ga het niet ver schoppen tijdens de expeditie... Sterker nog, bij de eerste de beste tegenslag besluit jij zelf uit de expeditie te stappen.

Jouw kracht: Behulpzaam en avontuurlijk

Jouw zwakte: Snel beledigd

Jij bent Robinsonner: I Am Aisha

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

Als Leeuw zal jij er alles aan doen om je koninkrijk (a.k.a. je kamp) te beschermen. Jouw enorme toewijding wordt gewaardeerd door de groep en je maakt gemakkelijk bondgenoten. Je teamgenoten vallen in eerste instantie voor jouw charme en energie en je haalt fluitend de samensmelting. Toch is het ook oppassen geblazen, want té dominant gedrag werkt al snel op de zenuwen van je kampleden. Tijdens een eilandraad kan het zo gedaan zijn en vlak voor de samensmelting vlieg je eruit.

Jouw kracht: Een geboren leider en teamplayer

Jouw zwakte: Te dominant

Jij bent Robinsonner: Tony Junior

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VANAVOND 20:30!!!!!!!! WIE GAAT ER KIJKEN??? #TeamTony @expeditierobinson_rtl @rtl5

A post shared by TONY JUNIOR (@tonyjuniorofficial) on

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

De rust en kalmte die jij uitstraalt kan je tot een belangrijke schakel maken binnen de groep. Je bent eerlijk en zal nooit iets doen met een slechte intentie. Je hebt dan ook moeite om het spelletje te spelen en gaat liever voor de eerlijke weg. Toch zul je die eerlijkheid los moeten laten na de samensmelting, want dan is het ieder voor zich... Wanneer je die drempel eenmaal over bent, ben jij niet te stoppen en haal je op één haar na de finale.

Jouw kracht: Betrouwbaar en rustig

Jouw zwakte: Te eerlijk

Jij bent Robinsonner: Boer Jan

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

Jouw ultieme kracht is om dingen vanuit het perspectief van een ander te bekijken. Mensen vinden je relaxed en je zal het dan ook niet snel aan de stok krijgen met andere expeditieleden. Is een fittie? Dan ben jij degene die de boel sust en zorgt dat de harmonie terugkeert in het kamp. Verder hebben Weegschalen absoluut geen moeite met veranderingen. Word je plots gedumpt op een ander eiland? Prima, jij past je wel aan. Die Expeditie is jou op je lijf geschreven en die finale haal jij fluitend.

Jouw kracht: Je bewaart de harmonie in het kamp en kan goed omgaan met verandering

Jouw zwakte: Je kan niet tegen ruzie

Jij bent Robinsonner: Nienke Plas

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

De Schorpioen is het sterrenbeeld van extremen en intensiteit. Van buiten lijk je kil en onafhankelijk, maar daarachter schuilt een extreme kracht en sterke wil. Dit kan je kampgenoten weleens teveel worden, dus het zou zomaar kunnen dat ze je wegstemmen zonder dat je het verwacht. Als je geluk hebt krijg je een tweede kans aangereikt. Die grijp je met beide handen aan en terwijl jij in je eentje in de mangrove ploetert, groeit er een diepe wil om de expeditie op eigen houtje te winnen... 

Jouw kracht: Extreme kracht en doorzetter

Jouw zwakte: Je lijkt soms kil en onverschillig

Jij bent Robinsonner: Gwenda Nielen

expeditie robinson gwenda

Boogschutter (23 november t/m 21 december) 

Jij blijft altijd optimistisch en positief. Er moet wel héél veel ellende op je pad komen, wil jij je uit het veld laten slaan, Boogschutter. Wanneer je kampgenoten mokken en zeuren, weet jij altijd het positieve van een situatie in te zien. Je brengt de sfeer er weer in met een peptalk of spelletje. Je praat niet graag over je emoties en maakt overal een grapje van, waardoor je niet als bedreiging wordt gezien en zelfs de finale haalt.

Jouw kracht: Altijd optimistisch en positief

Jouw zwakte: Praat niet graag over emoties

Jij bent Robinsonner: Steven Brunswijk

Steenbok (22 december t/m 20 januari) 

Steenbokken zijn enorm ambititeus en die Expeditie zal jij koste wat het kost winnen. Geduldig als je bent, schat jij risico's haarscherp in en wacht je stilletjes je kans af om toe te slaan. Heel voorzichtig smeed jij plotjes met de expeditieleden die je vertrouwt en zorgt ervoor dat jij en je maatjes de samensmelting halen. Daarna helpt jouw opperste concentratie je tijdens de proeven en schop je het zo tot aan de finale. 

Jouw kracht: Ambitieus en geduldig

Jouw zwakte: Vind het moeilijk om risico's te nemen

Jij bent Robinsonner: Loiza Lamers

Lees ook: 7 x wat iedereen dacht tijdens Expeditie Robinson aflevering 3