Ge-nie-ten! Deze heerlijke Boer Zoekt Vrouw-date wil je zien

Media door Redactie Ze.nl

Elke week zitten we massaal klaar voor het eeuwige gestuntel tijdens de dates van Boer Zoekt Vrouw (gisteren stemden 2,7 miljoen kijkers af op het tv-programma), maar laten we niet vergeten dat er ook nog een aantal boeren zijn die hun zoektocht naar de liefde online hebben voortgezet. Jan, Rudie, Saskia en Wilfred kregen nét niet genoeg brieven om gevolgd te worden op tv. Toch zijn hun dates niet minder leuk om te kijken. Zoals die van Jan, die naar Texel afreisde voor een date. 

De 61-jarige boer uit Noord-Holland wist de Boer Zoekt Vrouw-kijker te ontroeren met zijn verhaal. Zesentwintig jaar lang was hij gelukkig getrouwd met Anita, totdat zij ziek werd en in 2012 overleed. Daarna heeft hij geen relatie meer gehad, maar Jan is nu klaar voor een nieuwe liefde in zijn leven. Daarom reist hij met een bloemetje en een stuk kaas af naar brievenschrijfster Kitty, die op Texel woont. De reis gaat niet helemaal zonder slag of stoot: de boer is zijn bankpas onderweg kwijt geraakt. 

Als Jan aankomt is Kitty blij met de bloemen en kaas want 'ze is een kaaskoppie', zo zegt ze zelf. Wat volgt is een bakkie koffie en een weinig diepgaand gesprek waarin meerdere malen wordt herhaald dat je goed bent zoals je bent en Jan wordt verzekerd dat haar twee honden geen vlieg kwaad doen. Gelukkig maar, want Jan heeft het niet zo op honden. 

Klik hier voor de video van de date van Jan. 

Lees ook: 4 conclusies die we kunnen trekken na Boer Zoekt Vrouw aflevering 3