De horror: Zoveel ouders noemen hun kind Abcde

Kinderen door Roos

Je kent ze wel, van die namen waarbij je denkt ‘wie noemt zijn kind zo?!’ Namen als Fokje Modder, K. Bouter en Claar Comen - het zijn de ultieme Nederlandse schaamnamen. Ook over de grens blijken ouders niet terug te deinzen voor een ongewone babynaam en bij de volgende schieten je wenkbrauwen vast en zeker omhoog: Abcde. Jep, ouders doen dit echt. En vaker dan je denkt.

Lees ook: Oeps, foutje: ouders in schock na pornografisch beeld tijdens kinderprogramma

Ep-si-di

Op het Amerikaanse forum Netmums vertelde gebruiker Annalise over de raarste naam die ze ooit voorbij hoorde komen: “Ik sprak laatst een vriendin die iemand kende die haar dochter Abcde had genoemd. Je spreekt het uit als Ab-si-dee.” In het Nederlands komt dit dus neer op Ep-si-di.

“Ik heb er nog nooit van gehoord, iemand wel?”, slingerde Annalise het wereldwijde web op. Ze ontving veel verbijsterde reacties ontving van andere gebruikers. Iemand ging nog een stap verder: “Het zou illegaal moeten worden om kinderen zulke namen te geven! Vreselijk.” 

Een ander schreef: “Dat is de raarste naam die ik ooit heb gehoord, maar wel credits voor de originele uitspraak. Sommige ouders zijn gewoon vreselijk.” Daarop reageerde een andere grapjas: “Het is eigenlijk geweldig als ze hun volgende kinderen Fghij en Klmno noemen.” 

328 meisjes

Nadat Annalise er wat onderzoek op nasloeg kwam ze erachter dat de naam Abcde populairder is dan we met z’n allen denken. Er zijn namelijk maar liefst 328 meisjes met die naam geboren tussen 1990 en 2014. Hoe dan?! Horen we je denken. Nou, volgens Wikipedia is het een zeldzame Latijnse meisjesnaam en is deze met name populair onder Spaanse families in Nieuw Mexico.

Weer wat geleerd.

Lees ook: Zo bepaal je écht hoe vaak je kind op internet zit