Shae geeft haar 2-jarige kind nog borstvoeding: 'Zij wil het ook'

Kinderen door Laura

De ene moeder vindt het maar niks om borstvoeding te geven, terwijl de ander juist uitkijkt naar het moment met haar baby. De Australische Shae Sauer is van de laatste categorie. De 24-jarige vrouw geeft haar bijna drie-jarige kind nog borstvoeding. Hoewel ze vierkant achter haar keuze staat is niet iedereen in haar omgeving ermee eens. 

moeder borstvoeding

Lees ook: Vera (36): 'Ik geef mijn kind van 7 jaar af en toe borstvoeding'

Eigen keuze

Het is niet alleen haar keuze, maar ook die van haar dochtertje om door te gaan met borstvoeding. "Aaleeah vraagt nog steeds om voeding en ik accepteer dat terwijl het wel vermoeiend kan zijn. Ik probeer haar wel 'van de borst' te krijgen", vertelt Shae aan een Britse krant. "Maar aan de andere kant, ik ben er ook aangehecht. Ik ben zo gewend aan haar aanwezigheid en wanneer ze in haar eigen bed ligt, voel ik me verloren. Ik vind dat het de keuze is van ons beiden."

De Wereldgezondheidorganisatie adviseert om zes maanden te borstvoeden en het daarna te combineren met vast voedsel, net zo lang als moeder en haar spruit willen. Shae gelooft dat er niet één manier is die bij elke moeder past. "Het is helemaal aan de moeder en haar kind. Niemand anders zou een mening moeten geven. Uiteindelijk is iedereen anders en wat bij mij en mijn kind past, kan misschien niet ideaal zijn voor iemand anders. 

Bekrompen 

Shae heeft wel eerder geprobeerd om te stoppen met borstvoeding geven toen Aaleeah één en twee jaar was. Tevergeefs, want uiteindelijk is het aan haar dochter of ze door wil gaan. Haar omgeving zet haar wel eens onder druk om te stoppen. "Ik ben meerdere keren gevraagd door familie en vrienden 'wanneer ga je stoppen?' en dat wordt na verloop van tijd wel irritant. Mensen die kritiek leveren, vind ik bekrompen."

"Moeder zijnde heb ik nog nooit liefde op deze manier ervaren. Kinderen krijgen is het beste wat me is overkomen."

Lees ook: Lizzy (40) kreeg een postnatale depressie: 'Ik wilde mijn baby uit het raam gooien'