Zo bepaal je écht hoe vaak je kind op internet zit

Sprak je vroeger nog het aantal minuten af dat je kind ‘achter de computer’ mocht, tegenwoordig hebben we het internet met onze smartphones áltijd bij ons. Handig voor jezelf, en de kids weten er inmiddels ook heel goed raad mee. Toch is het voor alle ouders fijn om het internetverbruik van hun kind een beetje onder controle kunt houden. Om je met dit digitale bewustzijn een beetje te helpen heeft Vodafone iets bedacht.

Digitale bewustzijn

Tijden veranderen en zeker door de komst van het internet en smartphones verandert de manier waarop we met elkaar contact hebben ook. Dit geldt niet alleen voor ons, maar ook voor onze kids. Zo is uit onderzoek gebleken dat ouders én kinderen voornamelijk WhatsApp gebruiken om met elkaar te communiceren (82,7%). Fijn dat we op zoveel manieren tegenwoordig met elkaar in contact kunnen blijven, maar hoe houd je het datagebruik van je kind onder controle en hoe behoud je je digitale bewustzijn?

Vodafone Red Together

Vodafone Red Together is een nieuwe abonnementsvorm die hier goed op inspeelt. Families kunnen samen gebruikmaken van één grote pot aan data. Degene die het contract beheert krijgt toegang tot verschillende functionaliteiten binnen de My Vodafone App. Zo kun je bijvoorbeeld het dataverbruik inzien van de hele groep, notificaties instellen per familielid zodra er een X aantal GB is bereikt en er is zelfs een pauzeknop om per persoon in te schakelen. Superhandig! 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over Vodafone Red Together.