Giel Beelen door het stof na 'onhandige' tweet over Pinkpop

Celebs door Laura

Maandagochtend werd bekend dat er een dodelijk ongeluk heeft plaatsgevonden op het terrein van Pinkpop. Een bestelbusje heeft vier mensen aangereden waarbij een dode en drie gewonden zijn gevallen. Of er sprake is van opzet is niet duidelijk. Door heel Nederland wordt er geschokt gereageerd op het trieste nieuws. Zo ook Radio Veronica-dj Giel Beelen. Hij stuurde vanochtend een tweet de wereld in, maar die schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat.

giel beelen

Lees ook: De lekkerste voetballers van dit WK #5: Granit Xhaka

Topweekend

"Treurig nieuws uit Landgraaf, succes aan alle betrokkenen. Ondanks dit einde heb ik wel een topweekend gehad bij Pinkpop gehad. Hoogtepunten hoor je in de Radio Veronica ochtendshow", schreef Giel maandagvroeg. Al gauw kreeg de dj kritiek op zijn tweet. Giel verwijderde het bericht snel en plaatste zijn excuses. "Toen ik dit vanmorgen postte was nog niet bekendgemaakt dat er een dode is gevallen."

Maar het kwaad was al geschied. Veel Twitteraars zijn laaiend en vinden de berichten van Giel ongevoelig. Vooral het 'succes' wensen van de betrokkenen valt niet in de smaak.

Giel begrijpt niks van de felle kritiek van zijn volgers: "Ik snap niet dat er mensen zijn die eraan twijfelen of ik zoiets heftig vindt". Hij geeft wel toe dat zij eerste tweet ook "niet ideaal" was als er geen dode was gevallen. "Maar dan zou het niet zo pijnlijk zijn als het nu is.'

Lees ook: Zien: Eva Jinek straalt met haar babybuik