De beste kleuren om te dragen als je een bleke huid hebt

Mode & trends door Michelle Habets

Het zonnetje laat zich weer zien en dit betekent dat je je zomerkleren uit de kast mag trekken. Wanneer je een sun kissed skin hebt, lijken de mogelijkheden eindeloos. Maar als je een echte bleekscheet bent (zoals wij), staan sommige zomerkleuren gewoon nét effe wat minder mooi. Deze kleuren kun je wel en beter niet rocken met een bleke huid. 

Bleke huid

Lees ook: Waarom je altijd je nieuwe kleding moet wassen voordat je het draagt

1. Felle neon

Een knal roze shirtje of een fel blauwe bikini kun je beter vermijden als je een lichte huidskleur hebt. Neon kleuren zullen jouw huid nóg bleker maken en dat is wel het laatste wat je wil...

2. Pasteltinten

In tegenstelling tot felle kleuren zijn pasteltinten juist perfect als je een bleekscheet bent. Pastelkleuren zijn namelijk een stuk 'zachter' en geven je huid een warme gloed. Snel naar de winkel voor een geel, lila of mint-groen zomerjurkje dus.

3. Spijker

Hallo spijkerjasje van vorig jaar! Dit jaar is de spijkerkleur weer een goede optie als je een bleke huid hebt. Van jasjes en rokjes tot broekjes en blousjes, het kan allemaal. Let er wel op dat je voor een lichte variant kiest, want een donkere spijkerkleur maakt je nog bleker. 

4. Nude

Ook zijn huidskleurige tinten een strak plan als je bleek bent, net als crème- en zandkleuren zullen ze jou per-fect staan! 

Lees ook: Stank voor dank? Zo blaas je je stinkende sneakers weer nieuw leven in