Gerard Joling haalt uit naar Gordon: 'Gordon koopt al zijn vriendjes'

Media door Roos

De publicatie van Gordons boek heeft heel Bekend Nederland flink doen opschudden met zijn beschuldigingen en heftige onthullingen. Veel vrienden slachtte hij meedogenloos af met zijn uitspraken en ook zijn beste vriend Gerard Joling moest het ontgelden. In een interview met Playboy reageert de goedlachse realityster op de woorden van zijn vriend: "Gordon weet niet wat hij met zijn centen moet doen, dus snuift hij het lekker op, legt stapels briefgeld op de piano en gaat gek doen met vriendjes."

Lees ook: Rechter doet uitspraak in rechtzaak Gordon en ex-vriend

Medelijden met Gordon

In het interview wordt Joling gevraagd wie er meer bedpartners heeft gehad: Geer of Goor. Hij antwoordt dat hij dat niet weet: "Daar hebben we het nooit over." Hij geeft aan zijn vriend al een poos niet meer gezien te hebben, sinds hij het boek heeft uitgebracht. Boos is hij niet meer op zijn vriend, maar hij heeft wel medelijden met de 49-jarige realityster. "Ik weet van mezelf dat ik een goed mens ben. Ik heb het hart op de goede plaats en als mensen mij nodig hebben dan ben ik er voor ze. Ik word neergezet als een geldwolf, maar als ik iets niet ben, is het dat."

Geld opsnuiven

Volgens Joling gaat hij voorzichtiger om met zijn uitgaven dan Gordon: "Gordon is een typisch voorbeeld van nouveau riche. Hij weet niet wat hij met zijn centen moet doen, dus snuift hij het lekker op, legt stapels briefgeld op de piano en gaat gek doen met vriendjes. Want hij koopt al zijn vriendjes." Hij heeft het de afgelopen tien jaar allemaal van dichtbij mee kunnen maken: "Vriendjes die hun klokken niet terug willen geven nadat het uit is, vriendjes voor wie hij een nieuwe opleiding betaalt…"

Uit de school klappen over Gordons escapades is voor Joling niet aan de orde. "Ik weet dingen van hem, als ik dat opschrijf, dan gaat de wereld pas echt met de oren klapperen. Maar dat doe ik niet. Dat zijn bepaalde codes waar je je aan houdt", aldus Joling.

Lees ook: Gordon openhartig over eenzaam drugsgebruik: 'Ik snuif soms thuis in mijn eentje coke'

Beeld: Brunopress, Bron: Playboy