Niet oké: Laura Ponticorvo 'aandachtsgeil' genoemd door kijkers van 'Online misbruik aangepakt'

Media door Laura

Je naaktbeelden verspreid over het internet zonder jouw toestemming, dat wens je je ergste vijand nog niet toe... of wel? Toch kunnen weinig kijkers sympathie opbrengen voor Laura Ponticorvo die de porno-hacker confronteert in 'Online misbruik aangepakt'. Op Twitter wemelt het van de haatreacties over de vlogster.

laura ponticorvo

Lees ook: Deborah: 'Tim wilde me terug' - Temptation Island

Naaktbeelden gehackt

Vorig jaar belandden sekstapes en naaktfoto's van Laura Ponticorvo op het internet nadat haar iCloud-account is gehackt. John van den Heuvel heeft de schuldige opgespoord. Het was VVD-politicus en oud-hoofdredacteur van Manners Mitchell van der K. In de eerste aflevering van 'Online misbruik aangepakt' confronteert John de hacker met zijn daden. Die bekent, maar beweert dat hij gedwongen is door andere hackers om in accounts van vrouwen, waaronder BN'ers Laura Ponticorvo en Fatima Moreira de Melo, te breken. 

Bullshit

Een geëmotioneerde Laura spreekt Mitchell aan op zijn daden. "Wij allemaal weten dat je gewoon zit te liegen over het verhaal dat jij dit moest doen van hackers. Dat is bullshit. Tot op de dag van vandaag word ik geconfronteerd met wat jij gedaan hebt en sta ik op Amerikaanse en Nederlandse sites. Jij hebt mijn iCloud gehackt. Als jij dat nooit had gedaan, waren die foto's nooit gepubliceerd. Jij hebt ervoor gezorgd dat heel Nederland mij heeft gezien op een manier waarop niemand mij mocht zien. Schaam jij je niet voor jezelf?"

Haatreacties

Op Twitter stromen de reacties op het programma binnen, maar tot onze grote verbazing zijn opvallend veel negatief. 

"Diep respect'

Gelukkig zijn er ook genoeg Twitteraars die Laura een hart onder de riem steken.

Bekijk de aflevering hier terug:

Lees ook: Rechter doet uitspraak in rechtzaak Gordon en ex-vriend

Beeld: RTL