Lifestyle / Media
Media

Must see: Op het puntje van je stoel met Murder on the Orient Express

Was je vroeger (en misschien nog steeds) helemaal gek van het bordspel Cluedo? Dan ga je de film Murder on the Orient Express in één woord fantastisch vinden. En nu met de slechte weersvoorspelling voor morgen (hallo gevoelstemperatuur van -15!) is het de ultieme filmtip voor dit weekend!

Het verhaal

Het plot van Murder on the Orient Express is om van te smullen. Dertien vreemden reizen met een trein, waaronder de beroemde privé-detective Hercule Poirot. Een gangster, gespeeld door Johnny Depp, benadert de detective omdat hij vermoedt dat zijn eigen leven in gevaar is. Hij had gelijk, want de volgende dag wordt hij dood aangetroffen. De trein wordt direct tot een halt geroepen. De moordernaar moét kosten wat het kost gepakt worden voordat hij weer toeslaat. En ie-der-een is verdacht... Aan Poirot de schone taak om de schuldige op te sporen voordat het te laat is.

Sterrencast

De film is geregisseerd door Kenneth Branagh, die ook de rol van Poirot op zich heeft genomen. Verder bestaat de cast uit alleen maar grote namen uit Hollywood. Naast Johnny Depp zijn bekende gezichten: Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench en Josh Gad.

Boekverfilming

Misschien komt de naam Poirot je vaag bekend voor. Waarschijnlijk was het je docent Engels die deze naam heeft genoemd. Hercule Poirot is namelijk een bekend personage uit de boeken van legendarische misdaadschrijfster Agatha Christie. 

Hoe het afloopt? Kijk zelf maar... Murder on the Orient Express is nu te verkrijgen op DVD, Blu-ray en via Video on Demand. Gaat dat zien!

Lees ook: Hier is-ie eindelijk: de eerste trailer van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald