Wij gaan stuk: Dit is het truttigste woord van Nederland

Media door Michelle Habets

Vorige week startten Coen en Sander de zoektocht naar het truttigste woord van Nederland. De radio 538-dj’s maakte gisteravond bekend welk woord als ‘winnaar’ is gekozen. Net als een groot deel van de stemmers, zijn wij het er mee eens dat dit woord de terechte kampioen is van deze zoektocht.

Lees ook: Zien: Kylie Jenner post eerste foto met dochtertje en ze ziet er fantastisch uit

Pielemuis en voorbips

Toen Maxim Hartman te gast was in De Coen en Sander Show, vertelde hij dat hij zich gigantisch ergerde aan de vertrutting van woorden in De Luizenmoeder. De woorden zoals ‘speciaal knuffelen’, ‘voorbips’ en ‘pielemuis’, waren voor Maxim een echte irritatie. De radio-dj’s besloten, naar aanleiding van dit gesprek, nog meer truttige woorden te verzamelen en de ‘Truttig Woord Award’ in het leven te blazen.

Top 10

Gek genoeg zijn de woorden zoals ‘speciaal knuffelen’ en ‘pielemuis’ niet als winnaar verkozen: ze zijn niet eens in de top tien te vinden. Maar welke woorden dan wel? We zullen je niet langer in spanning houden, hieronder vind je de tien truttigste woorden van Nederland. Hou je hart maar vast, want truttig zijn ze echt.

10. Zenuwappig
9. Conculega
8. Dinnetjes
7. Scheetjebeef
6. Goeiedagschotel
5. Frips
4. Aufwiederschnitzel
3. Zereneus
2. Suczeven
1. Vrijgezellig

Lees ook: Qmusic-dj vertelt in tranen over depressie 'Ik voel me gewoon klote'