De merkin: pruik voor down under - Ze's sekswoordenboek

Liefde door Ze.nl

In de wondere wereld van de erotiek schiet er elke week wel een nieuw seksbegrip uit de grond. Meepraten over wat hot & happening is tussen de lakens? Houd elke donderdagavond onze rubriek Ze's sekswoordenboek in de gaten. Wij zoeken in alle hoeken van het internet naar de nieuwste en meest opmerkelijke termen op het gebied van seks. Wie weet steek je er nog wat van op! Eerder schreven we over onder andere tortilla's makencoming in en omorashi. Deze week hebben we het over de merkin.

Een pruik voor down under dus. De merkin is simpel gezegd een toupe voor je flamoes. En hoewel dat klinkt als een lollig fopwinkelcadeau voor een vrijgezellenfeestje, zit er meer achter de merkin dan je denkt.

SOA's verbloemen

De vagina-pruik bestaat namelijk al eeuwen, in 1450 werden ze populair. Merkins werden eerst vooral gedragen door prostituees. Zij droegen ze om eventuele geslachtsziektes te bedekken. Ook het 'gewone' volk begon ze te dragen. Om schaamluis tegen te gaan, schoren ze hun schaamhaar af en plakten er toen een merkin op. De pruiken werden gemaakt van de vacht van een bever (haha). 

Hollywood-trucje

Tegenwoordig worden merkins vooral gebruikt in films. Hoewel 'kaal' nu de trend is, is het toch te schokkend voor de kijkers om een haarloze doos met kamelenteen en al te zien. Om toch full frontal naaktbeelden te vertonen zonder hartverzakkingen te veroorzaken bij het publiek, dragen sommige actrices zo'n vaginapruikje. Maar niet iedereen ervoor. Kate Winslet gaf ooit in een interview toe dat ze voor de film The Reader weigerde om een poespruikje te dragen. 

Het lijkt ons wel handig zo, met die Siberische kou.

Lees ook: Badkamerseks? Zo wordt het wél een feestje