Wraakactie bij bomen-ruzie zorgt voor flinke ophef in 'De Rijdende Rechter'

Media door Roos

Het was al even geleden dat we een goeie ouwe bomenruzie voorbij hebben zien komen bij De Rijdende Rechter, maar gisteren was het dan eindelijk weer zover. En hoe kinderachtig het ook altijd lijkt, bomen zijn wel degelijk een aanleiding tot een flinke fittie.

Rust verstoord door buurman

Al jaaaren genoot meneer De Boer in Dalfsen van het uitzicht vanuit zijn villa. Honderden meters kon hij voor zich uit kijken, zonder ook maar een moment gestoord te worden door een vervelende buurman. Totdat buurman Borger en vriend hun vlaggetje in zijn blikveld plaatsen en naast De Boer komen wonen. 

"De beuk erin"

Het begint allemaal gemoedelijk als Borger voorstelt De Boer tegemoet te komen met een rustige en lage tuin. Maar (nu komt het addertje), dan moet De Boer wel even zijn bomen snoeien. En dát gaat er bij De Boer natuurlijk niet in, want die bomen zijn al honderd jaar oud: “Als ik ze kap, dan ben ik mijn eekhoortjes kwijt.’ Niet bereid om ook maar een druppeltje water bij de wijn te doen, is dat voor Borger het teken om alle vriendelijkheid aan zijn laars te lappen en een compleet bos met honderden sparren en een giga prunus te planten. Bye bye uitzicht! Volgens Borger heeft De Boer het er zelf naar gemaakt. “Hij een bos, ik een bos. Nu staat het weer nul-nul.” Wat een feest.

Beeld: KRO NCRV

Lees ook: Hiii hiii: Prins Harry wordt bijna gebeten door Shetland pony